REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paveldosaugininkams atlikus patikrinimą nustatyta, kad Klaipėdos apskrities viršininko Arūno Burkšui priklausančiuose poilsio namuose „Inkaro kaimas“ Naglių g. 26, Nidoje vienas iš korpusų pastatytas neteisėtai. Todėl Kultūros paveldo departamento prie Kultūros ministerijos direktorė Diana Varnaitė kreipėsi į prokuratūrą dėl viešoji intereso gynimo, prašydama panaikinti šio sklypo detalųjį planą bei kitus dokumentus.

REKLAMA
REKLAMA

Nustatyta, kad šiame sklype buvęs pagalbinis sandėliukas turėjo būti nugriautas. Tačiau jis buvo neteisėtai rekonstruotas į vilą, bei neteisėtai padidintas užstatymo tankumas (nuo 0,22 iki 0,26). Tokiu būdu buvo pažeisti Kuršių nerijos nacionalinio parko (toliau – KNNP) planavimo schemos sprendiniai, pagal kuriuos draudžiama buvusių senųjų žvejų posesijų zonoje plėsti esamus bei statyti naujus gyvenamuosius ir kitokius pastatus.

REKLAMA

Šio žemės sklypo teritorijai bei joje esantiems pastatams galėjo būti taikomas tik konservavimo, konservavimo – restauravimo arba restauravimo tvarkymo režimas, o tai reiškia, kad nauja statyba buvo negalima, o nevertingi pastatai, t.y. pagalbinis pastatas, turėjo būti nugriautas.

Apie tai – LNK žinių videoreportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų