REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) sekmadienį ketina patvirtinti galutinius birželio 7 dieną Lietuvoje vykusių rinkimų į Europos Parlamentą rezultatus.

REKLAMA
REKLAMA

Mūsų šaliai Europos Parlamente atstovaus 12 europarlamentarų.

Daugiausia, keturis, mandatus rinkimuose iškovojo Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai. Europarlamentaro mandatą jau antrą kadenciją gaus prof. Vytautas Landsbergis, Laima Andrikienė. Į Europos Parlamentą taip pat pateko Algirdas Saudargas ir Radvilė Morkūnaitė.

REKLAMA

Antrojoje vietoje atsidūrusiai ir 3 mandatus pelniusiai Lietuvos socialdemokratų partijai Europos Parlamente atstovaus parlamentarė Vilija Blinkevičiūtė, praėjusią kadenciją Europos Parlamento nariu buvęs Justas Paleckis ir Socialdemokratų partijos frakcijos seniūnas Zigmantas Balčytis.

Partija Tvarka ir teisingumas Europos Parlamente turės 2 mandatus. Dirbti į Briuselį vyks šios partijos lyderis Rolandas Paksas ir Juozas Imbrasas.

REKLAMA
REKLAMA

Rinkėjai Europos Parlamento nario mandatą patikėjo ir Darbo partijos lyderiui parlamentarui Viktorui Uspaskichui, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos pirmininkui, Seimo nariui Valdemarui Tomaševskiui bei Liberalų sąjūdžio sąrašo lyderiui Leonidui Donskiui.

Europos Parlamento rinkimuose dalyvavo 20,91 proc. rinkėjų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų