REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiausias šalies pieno perdirbėjas „Rokiškio sūris“ apsigynė teisme ir bendrovei skirtos 824,8 tūkst. litų baudos už konkurencijos pažeidimus nemokės. Vyriausiasis administracinis teismas panaikino Konkurencijos tarybos (KT) sprendimą skirti bendrovei tokio dydžio baudą, o šis teismo sprendimas yra galutinis ir neskundžiamas.

REKLAMA
REKLAMA

Ginče su KT „Rokiškio sūriui“ atstovavo advokatų kontora „Raidla Lejinis & Norcous“.

„Rokiškio sūris“ pernai apskundė teismui KT sprendimą dėl baudos jam skyrimo, kai po tyrimo dėl galimo pieno bendrovių kartelinio susitarimo dėl pieno produktų kainų buvo konstatuota, jog tokio susitarimo nebuvo. Tačiau KT pripažino, kad keičiantis informacija dėl superkamo pieno ir parduodamų pieno produktų kiekių vidaus ir užsienio rinkoje per Lietuvos pienininkų asociaciją „Pieno centras“ buvo pažeista konkurencija. Tokia centralizuotu būdui renkama informacija, anot KT, turėjo įtakos užimamai pieno rinkos daliai, o kartu ir pieno produktų kainų augimui, tad pieno bendrovėms buvo skirtos 0,06-0,24 proc. dydžio baudos nuo jų apyvartos.

REKLAMA

Tuomet „Rokiškio sūrio“ valdybos pirmininkas Dalius Trumpa aiškino, kad minėta informacija buvo keičiamasi viešai ir apie tai KT žinojo, tad piniginė sankcija bendrovei – per didelė bausmė, esą už tokius veiksmus pakaktų ir įspėjimo.

„Mes motyvavome, kad pieno bendrovių keitimasis informacija per "Pieno centrą" buvo viešas, ir tai nėra konkurencijos pažeidimas“, - Eltai sakė D. Trumpa. Tokie motyvai buvo pateikti ir teismui. Anot jo, bendrovė jai skirtos beveik milijoninės baudos nesumokėjo, nes jos mokėjimas buvo sustabdytas iki teismo nutarties, tad dabar jokių pavedimų dėl baudos nereikės daryti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų