REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeroje „Mano žmonos vyras“ skardus juokas ir kvapni kiaušinienė

Birželio 2, 3, 4, dienomis Vilniuje, „Domino“ teatre,  įvyko spektaklio „Mano žmonos vyras“ premjera.

REKLAMA
REKLAMA

Spektaklyje vaidina garsūs Lietuvos aktoriai: Vytautas Šapranauskas, Arūnas Sakalauskas ir Jolanta Dapkūnaitė. Šiame spektaklyje A. Sakalauskas ta pačia role dalinsis su kitu žymiu aktoriumi J. Gaižausku. Premjeros metu žiūrovai net aiktelėjo išvydę įspūdingą dekoraciją – siūbuojantį laivą, o viso spektaklio metu aidėjo juokas ir plojimai.

REKLAMA

Žiūrovai ne mažiau apstulbo užuodę svylančių puodų kvapą ir stebėjo, kaip A. Sakalauskas kepė gardžią kiaušinienę.

Jūreivis, inteligentas ir traukinių palydovė

Spektaklio veiksmas vyksta Kroatijos mieste Splite. Ten, jachtoje, gyvenantis buvęs jūreivis džiaugėsi šeimynine idile, tačiau vieną dieną pas jį apsilankė svečias,  prisistatęs kaip jo sutuoktinės vyras.

„Vadinasi, tu esi mano žmonos vyras, o aš esu tavo žmonos vyras“, – logines jungtis dėliojo spektaklio herojai. „Visoje Europos sąjungoje moterims užtenka vieno vyro, o jai neužtenka dviejų“, – susiėmęs už galvos konstatavo Žarkecas (V. Šapranauskas). Panašu, kad gražuolė palydovė mėgsta paįvairinti dviejų santuokų monotoniją. Kaip elgėsi spektaklio herojai? Kad ir ką jie nusprendė, žiūrovus tai pravirkdė juoko ašaromis.



Režisierius scenoje

REKLAMA
REKLAMA

Spektaklyje „Mano žmonos vyras“ ne kartą nuskambėjo tostas, kurio žiūrovai tikrai ilgai nepamirš, o gal net gi panaudos savo šventėse. Režisierius paklaustas, kaip atsirado toks skambus ir nuotaikingas tostas, sakė, kad šį pasveikinimą jis žino jau labai seniai ir jį mėgdavę kartoti jo bičiuliai. „Šio tosto ilgai nemėgau, jis net gi mane erzino, tačiau dabar panašu, kad jis taps spektaklio vizitine kortele“, – po premjeros pasakojo režisierius Kostas Smoriginas.

Premjeriniai spektakliai buvo išskirtiniai, nes jų metu spektaklio pabaigoje pasirodė pats režisierius Kostas Smoriginas. Režisieriaus pasirodymas apstulbino žiūrovus, o vos vienas jo ištartas sakinys prajuokino visą publiką ir žiūrovams iškėlė komišką uždavinį, kurį jie dar ilgai galės narplioti savo namuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žiūrovai kartojo spektaklio tekstus

Žiūrovai į premjerą pradėjo rinktis likus pusvalandžiui iki spektaklio pradžios, o į teatro salę jie žengė raudonu kilimu. „Kiekviena premjera yra didelis įvykis mieste. Smagu išeiti iš namų, pasipuošti, susitikti su bičiuliais, o paskui aptari premjerą prie kavos puodelio“, - pasakojo garbaus amžiaus teatro lankytoja Morta. Premjeroje jaunimo taip pat netrūko. „Mane labiausiai prajuokino A. Sakalausko ūsai ir jo veido išraiškos. Nuostabu, kad žmogus gali taip stipriai pasikeisti“, – įspūdžius pasakojo studentė Agnė.

REKLAMA

Spektaklyje Žarkecas (V. Šapranauskas) pademonstravo gebėjimą judinti klubus, žinoma, moterys už tai jam nepagailėjo plojimų. „Na ne kasdien galima pamatyti Šapranauską atliekant tokius judesius“, –  po premjeros kikeno būrelis moterų. Jos taip pat juokavo, kad ateityje gyvenime pasinaudos Dragicos (J. Dapkūnaitės) monologe pavartotais skambiais vyrų epitetais.

„Manau, kad publika susirinko labai solidi. Jie juokėsi ten, kur reikėjo juoktis. Šis spektaklis turi didelį privalumą – jis dar labai keisis, augs ir tikrai tik į gerąją pusę. Premjeros metu aktoriai išlaikė sunkų egzaminą. Jie laimėjo mūšį. Esu labai dėkingas aktoriams ir visai komandai, kuri dirbo prie šio projekto, jie viską atliko idealiai“, – susijaudinimo po premjeros neslėpė režisierius Kostas Smoriginas.

Dmitrij Matvejev fotoreportažas iš spektaklio „Mano žmonos vyras“ premjeros:


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų