REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Vilija Aleknaitė Abramikienė išplatino atvirą laišką „socialdemokratų ir socialliberalų bandymo varžyti visuomenės teisę į informaciją“.
Laiške rašoma: „Mano turimomis žiniomis, Tauragės rajono  laikraštis “Tauragiškių balsas “ atsisakė spausdinti straipsnius apie tam tikras politines partijas, motyvuodamas, jog tam prieštarauja laikraščio akcininkai. Laikraštis neišspausdino Valstiečių liaudininkų sąjungos agitacinio straipsnio, taip pat Tėvynės Sąjungos kandidato į savivaldybės tarybą interviu, nors dėl spausdinimo iš anksto buvo sudarytos rašytinės sutartys. Apie minėtus faktus rašoma laikraščio “Tauragės kurjeris” š.m. vasario 2 d. numeryje.
Kaip teigiama spaudoje, UAB ,,Tauragiškių balsas" 90% akcijų šiuo metu valdo Tauragės mero socialdemokrato Prano Petrošiaus sūnus Darius Petrošius ir Naująją Sąjungą - socialliberalus rinkimų į Tauragės rajono savivaldybę sąraše atstovaujantis Seimo narys Vaclovas Karbauskis.
Šie bandymai uzurpuoti žiniasklaidos priemones, sutelkiant jas socialdemokratų bei Naujosios Sąjungos - socialliberalų atstovų rankose, juoba bandymai blokuoti informaciją dėl privačių interesų, idant ji nepasiektų rajono gyventojų, primena gūdų sovietmetį, A. Lukašenkos režimą bei  V. Putino pastangas sukurti vienos politinės grupuotės kontroliuojamą žiniasklaidą bei “ valdomą” demokratiją."
V. Aleknaitė Abramikienė teigia, kad “Tauragiškių balso“ akcininkai pažeidžia rinkėjų teisę būti tinkamai ir laiku informuotiems apie skirtingas politines partijas, jų nuostatas bei kandidatus į savivaldybės tarybą.
“Kyla pagrįstų abejonių dėl sąžiningos ir garbingos rinkimų agitacijos galimybių Tauragės rajone. Ar Jūs, kaip socialdemokratų bei socialliberalų partijų pirmininkai imsitės priemonių antikonstitucinei savo narių  veiklai stabdyti?“, laiško pabaigoje klausia Seimo narė.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų