REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį savaitgalį Lietuvos kino teatruose bus pradedama rodyti romantinė komedija “Mergina iš Alabamos”. Tai vienas pirmųjų filmų Lietuvoje, kuris turi pagal Lietuvos kino įstatymą nustatytą ir skelbiamą indeksą.

REKLAMA
REKLAMA

Šio filmo indeksas - T. Taigi komediją “Mergina iš Alabamos” žiūrovams iki 16 m. rekomenduojama žiūrėti kartu su tėvais.

REKLAMA

Romantinė komedija “Mergina iš Alabamos” pasakoja apie žavios drabužių dizainerės Melani (Reese Witherspoon) prašmatnų gyvenimą Niujorke, nuostabias sužadėtuves su geidžiamiausiu miesto viengungiu ir grįžimą į gimtąją Alabamą. Šilta meilės istorija ir nuoširdi Reese Witherspoon vaidyba sukūrė filmą, kuris JAV kino salėse tapo visų laikų sėkmingiausia rugsėjo mėnesio premjera, per tris savaitgalio dienas surinkusi 37,5 mln. JAV dolerių.

REKLAMA
REKLAMA

Filmą “Mergina iš Alabamos” pristatančios kompanijos “BDG filmai” direktoriaus Valdo Strazdo nuomone, ši komedija turės pasisekimą ir Lietuvoje: “Tai gražus romantiškas filmas, kuris patiks ne tik merginoms”.

Pagal Lietuvos Respublikos kino įstatymą, visiems Lietuvoje rodomiems filmams indeksą turi nustatyti Filmų indeksavimo komisija, sudaryta iš Lietuvos kinematografininkų, prodiuserių, filmų platintojų ir rodytojų asociacijų atstovų. Tačiau iki šiol ši komisija yra kuriama, todėl filmo reitingą nustatė filmo platintojai “BDG filmai”, atsižvelgdami į originalų filmo indeksą PG-13, suteiktą JAV. Šis indeksas reiškia, kad filme yra tam tikros medžiagos, kuri gali būti netinkama žiūrėti žiūrovams iki 13 metų. Lietuviškas indekso atitikmuo - T, kuriuo pažymėtus filmus vaikams iki 16 metų rekomenduojama žiūrėti su tėvais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kino įstatymas nurodo penkis galimus filmų indeksus: A indeksu žymimi filmai, skirti įvairaus amžiaus žiūrovams, N-7 - filmai, skirti vaikams nuo 7 metų, T - filmai, kuriuos vaikams iki 16 metų rekomenduojama žiūrėti su tėvais, N-16 - filmai, skirti žiūrovams nuo 16 metų, ir S - filmai, skirti tik suaugusiems nuo 18 metų.

Komedija “Mergina iš Alabamos” nuo sausio 24 d. bus rodoma kino teatruose “Coca-Cola Plaza” Vilniuje ir “Romuva” Kaune.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų