REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nusilpus organizmo atsparumui, po ilgo gydymo antibakteriniais vaistais, hormonais, priešvėžiniais preparatais burnos gleivinėje, o kartais ir vidaus organuose pradeda vešėti grybelis. Grybelio burnoje atsiradimas praneša, kad organizmo gynybinės jėgos susilpnėjo.

REKLAMA
REKLAMA

Dažniausiai tai yra Candida genties grybelis, kuris randamas ir sveikų žmonių burnos gleivinėje kaip sąlyginai patogeninis, t.y. sukeliantis gleivinės uždegimą tam tikromis sąlygomis.

REKLAMA

Ligonių burnos gleivinė būna paraudusi, joje matyti baltas, lengvai nusivalantis apnašas.

Kai grybelinė infekcija pasireiškia, ligonį būtina gydyti. Gydoma vaistais nuo grybelio. Kartu šalinamos grybelio išvešėjimą nulemiančios priežastys, nes vien tik vaistais nuo grybelio ligonį išgydyti sunku. Be to, užbaigus gydymą vaistais grybelis vėl gali atsinaujinti. Negydomas burnos grybelis gali išplisti į vidaus organus ir dar labiau silpninti organizmą.

REKLAMA
REKLAMA

Nevisavertė mityba, vitaminų trūkumas, badavimas, daug lengvai asimiliuojamų (cukraus ir pan.) angliavandenių vartojimas yra vienas veiksnių, skatinančių grybelio vešėjimą. Rūgšti terpė grybelio augimą slopina, o grybelis gerai auga gliukozėje, pieno cukruje. Svarbu pakankamai su maistu gauti baltymų, vitaminų, apriboti saldumynus, papildomai valgyti rūgščių pieno produktų.

Gyd. Renata Žemaitienė

“Omni Laiko” skaitytojams: el. paštu galite pateikti klausimus gydytojui. Gydytojo el. pašto adresas: [email protected]; atsakymai skelbiami “Omni Laike”.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų