REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iki 2010 metų Maskvos vadovybė sieks paversti miestą ne tik Rusijos, bet ir turizmo sostine.

Kaip rašo vokiečių dienraštis "Suddeutsche Zeitung", atitinkami ambicingi planai įtraukti į sostinės vyriausybės potvarkį. Po 10 metų Maskva turės priimti po 5 milijonus svečių per metus, t.y. penkis kartus daugiau negu šiuo metu.

REKLAMA
REKLAMA

5 milijonai žmonių lankėsi Maskvoje tiktai Sovietų Sąjungos laikais. Nuo to laiko, kaip rašo dienraštis, miesto įvaizdis stipriai nukentėjo: sprogimai ir čečėnų teroristų išpuolis atliko savo vaidmenį. Šiuo metu pusė svečių į Maskvą atvyksta su tarnybiniais reikalais, o likusi pusė - su turistinėmis grupėmis, kurios retai kada pasilieka mieste ilgiau nei tris dienas.

REKLAMA

Tuo tarpu individualiam turistui apsilankymas Maskvoje tampa ekstremalia kelione, ypač tuo atveju, jei jis niekada nesimokė rusų kalbos. Nežinodamas bent kelių žodžių, jis negalės susiorientuoti metro schemoje, kurioje visų stočių pavadinimai surašyti tiktai kirilica. Naudotis autobusu dėl nesibaigiančių grūsčių nėra prasmės.

Siekiančiai įgyvendinti savo ambicingus planus Maskvos vyriausybei teks išspręsti daugybę problemų. Pavyzdžiui, pastatyti naujų viešbučių, kurių šiuo metu yra tiktai 170, ir restoranų, kurių šiuo metu yra 1,4 tūkstančio. Be to, teks įrengti mažiausiai 10 tūkstančių rodyklių anglų kalba. Tačiau net ir po to teks spręsti neką mažiau rimtus klausimus - pavyzdžiui, teks supaprastinti vizų išdavimo tvarką.

REKLAMA
REKLAMA

Kol kas užsieniečiai viliojami į Maskvą įvairiomis pramogomis, išvardytomis turizmo komiteto parengtoje brošiūroje. Pirmuosiuose brošiūros puslapiuose puikuojasi įprastinės Kremliaus nuotraukos, gražiausios metro stoties ir Arbato gatvės nuotraukos, po jų - skyrelis "Kavinės ir restoranai".

Turistams siūloma karinė-istorinė programa, į kurią įeina apsilankymas karo muziejuje. Be to, galima nuvykti į KGB būstinę ar į "karinį safarį". Kiekvienas norintis gali nuvykti į poligoną vos už 40 minučių kelio nuo Maskvos, apsivilkti Rusijos karine uniformą ir pašaudyti iš įvairiausių ginklų. Į kainą įeina ir medžioklė - medžiojami lokiai, briedžiai ar lapės, priklausomai nuo sezono. Po medžioklės siūlomas "vyriškas poilsis rusiškai".

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų