REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau šeštus metus kartu grojanti Kauno grupė “Mountainside” savo debiutinio albumo “Distorted” išleidimo proga Kauno klube “Combo” surengė triukšmingą pristatymo šventę kartu su savo kolegomis iš “Rebelheart”, “K.A.N.G” ir “Xess”. Šeštadienį (02.08) albumo “krikštynos” persikelia į Vilniaus klubą “Bravo”, kur “Mountainside” koncertuos kartu su kitais roko scenos žymūnais - “Shadowdances” ir “SH”.

REKLAMA
REKLAMA

“Distorted” yra aštuonios metalo, pankroko, “funk” ir “stoner rock” stilius atspindinčios kompozicijos. Visos jos įrašytos anglų kalba, nes, pasak muzikantų, albumas visų pirma skirtas grupės prisistatymui užsienyje. Kompaktinį diską prodiusavo grupės būgnininkas Karolis Klimaitis, o išleido pačių muzikantų įsteigta įrašų firma “Who Else Records”. Kauno rokeriai nežada sustoti - ruošiamas dar vienas grupės albumas, žadama leisti ir kitų alternatyvinių roko grupių produkciją.

REKLAMA

Grupės pavadinimas - populiarios studentų užeigos atspindys

“Mountainside” nariai, dar būdami studentai, susibūrė populiarioje Kauno studentų užeigoje “Pakalnė”, kurios iškabos angliška versija ir tapo grupės pavadinimu. Šiandien jos lyderis bosininkas Rytis Bulota jau yra Vytauto Didžiojo universiteto Politikos mokslų ir diplomatijos instituto dėstytojas. Per šiuos metus grupėje grojo gera dešimtis muzikantų iš įvairių grupių (“Empy-X”, “SH”, “F.A.K.S.”), o šių metų vasarą prie grupės branduolio prisijungė vokalistas Darius Orantas iš grupės “Tyčia”. “Mountainside” daina “Išnyk” buvo įtraukta ir į geriausio “Radiocentro” metų albumo nominaciją pretendavusį rinkinį “Euro.lt”.

REKLAMA
REKLAMA

“Savo gerbėjų dėka mums vien Lietuvoje pavyko surengti jau šimtą solinių koncertų. Daugiau nei 500 žmonių, susirinkusių į albumo pristatymą Kaune, įrodo, kad Lietuvos rokas ne tik kad nemiręs, bet ir labai reikalingas. Visiškai nesuprantu, kodėl tokios muzikos praktiškai negroja Lietuvos radijo stotys, ja nesidomi leidybinės firmos, nors šiais metais Vakaruose rokas tikrai tampa vėl populiariausias. Na, ir nesvarbu - mes viską galime padaryti ir patys”, - po pasirodymo sakė “Mountainside” gitaristas Šarūnas Bulota.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žada ir koncertinį albumą

“Mountainside” nariai savo jubiliejinius pasirodymus, kuriuos tradiciškai baigia grupės hitas “Birutė”, įrašė į skaitmeninę juostą. Gausiam grupės fanklubui žadama išleisti specialų koncertinį albumą su kompozicijomis iš “Distorted”, taip pat senomis ir dar neskelbtomis dainomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų