REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV federalinė prekybos komisija davė "Norilsk Nickel" leidimą įsigyti JAV bendrovę "Stillwater Mining" - vienintelę JAV paladžio ir platinos gamintoją.

REKLAMA
REKLAMA

Kiek anksčiau šiam sandoriui pritarė JAV bendrovės akcininkai. "Norilsk" jau įvykdė visas šiam pirkimui - pirmajam naujausioje Rusijos ir JAV verslo santykių istorijoje - keliamas sąlygas. Sandorį tikimasi įforminti iki šio mėnesio pabaigos.

REKLAMA

"Norilsk" sutiko už 51 procentą "Stillwater Mining" akcijų sumokėti 100 milijonų JAV dolerių ir 877 tūkstančius uncijų paladžio. JAV biržos ekspertų vertinimais, bendra sandorio vertė sudaro apie 260 milijonų JAV dolerių.

"Norilsk", be kontrolinio "Stillwater" paketo, gaus galimybę naudotis atitinkamu bendrovės, kuri yra platinos ir paladžio monopolininkė JAV vidaus rinkoje, paskirstymo tinklu. Tuo tarpu JAV bendrovė tikisi per šį sandorį grąžinti dalį skolų ir gauti papildomo kapitalo verslo plėtrai.

"Norilsk Nickel" valdančios kontroliuojančios bendrovės "Interros" prezidentas Vladimiras Potaninas, neseniai viešėdamas Vašingtone, pareiškė, kad Rusija pasiūlė įtraukti į "Stillwater Mining" direktorių valdybą penkis savo kandidatus.

ITAR-TASS-ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų