REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienio vakarą Seime prisiekė tryliktosios Vyriausybės ministrai. Šiai Vyriausybei vadovauja socialdemokratas Algirdas Brazauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Savo postuose liko keletas ankstesnės A. Brazausko vadovaujamos Vyriausybės narių - Vilija Blinkevičiūtė (socialinės apsaugos ir darbo ministrė), Algirdas Butkevičius (finansų ministras), Arūnas Kundrotas (aplinkos ministras), Antanas Valionis (užsienio reikalų ministras), Zigmantas Balčytis (susisiekimo ministras).

REKLAMA

Švietimo ir mokslo ministras Remigijus Motuzas yra dirbęs tuometinio prezidento A. Brazausko referentu švietimo ir mokslo klausimais, Švietimo ir mokslo ministerijos sekretoriumi, buvo Lietuvos nuolatinės atstovybės prie Europos Tarybos ministras patarėjas. Šiuo metu R. Motuzas buvo Užsienio reikalų ministerijos valstybės sekretorius.

R. Motuzas buvo pasiūlytas į švietimo ir mokslo ministro pareigas po to, kai prezidentas Valdas Adamkus atmetė socialdemokrato Rimanto Vaitkaus kandidatūrą, ir po to, kai atsiradus įtarimų dėl galimo bendradarbiavimo su KGB pasitraukė paskirtasis švietimo ir mokslo ministras Juozas Antanavičius.

REKLAMA
REKLAMA

Teisingumo ministras Gintautas Bužinskas turi teisininko išsilavinimą; nuo 1993 m. jis dirbo UAB "Natufarm" direktoriumi. 1999 m., kai bendrovei buvo suteiktas likviduojamos įmonės statusas, vadovas tapo jos likvidatoriumi.

Darbo partijos atstovas Gintaras Furmanavičius, paskirtas vidaus reikalų ministru, pastaruosius 5 metus dirbo bendrovėje "Lietuvos telekomas", yra stažavęsis užsienyje ir mokąs užsienio kalbų. G. Furmanavičius anksčiau buvo susijęs ir su skandalingąja EBSW bendrove.

Krašto apsaugos ministru tapo socialdemokratas Gediminas Kirkilas, Seimo narys nuo 1992 m., Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas, Europos reikalų komiteto pirmininko pavaduotojas, Lietuvos Respublikos Seimo delegacijos NATOParlamentinėje Asamblėjoje delegacijos vadovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Naujasis sveikatos ministras - profesorius, habilituotas daktaras Žilvinas Padaiga baigė Kauno medicinos akademiją, dirbo Sveikatos apsaugos ministerijoje, buvo Lietuvos Respublikos Seimo Nacionalinės sveikatos tarybos patarėjas, Kauno medicinos universiteto studijų reikalų prorektorius.

Kultūros ministru tapo dainininkas Vladimiras Prudnikovas, operos scenoje sukūręs per 45 vaidmenis - užėmęs šį postą, jis žadėjo ir toliau dainuoti. Ministras tik visai neseniai sužinojo, kiek Lietuvos objektų įtraukta į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą.

REKLAMA

Žemės ūkio ministrės postas ekonomistei, ilgametei Seimo narei Kazimirai Danutei Prunskienei po ilgų metų sudarė galimybę vėl sugrįžti į ministrų kabinetą - 1989 m. ji yra buvusi Lietuvos TSR Ministrų Tarybos pirmininko pavaduotoja, o 1990 - Lietuvos Respublikos Vyriausybės ministrė pirmininkė.

Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas užėmė ūkio ministro postą. Praėjusią savaitę jis nedalyvavo Seimo posėdyje, kuriame buvo pristatomi Vyriausybės nariai, nes buvo išvykęs į Briuselį dalyvauti Europos demokratų partijos steigiamajame kongrese.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų