REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos federalinė saugumo tarnyba (FST) nagrinėja dvi sprogimo Maskvos metropolitene versijas - teroro akto ir savaiminio sprogmenų detonavimo, pranešė sekmadienį FST Ryšių su visuomene centro viršininkas Sergejus Ignatčenka.

REKLAMA
REKLAMA

Pagrindinė versija - teroro aktas, pažymėjo pareigūnas ir priminė, kad kaip tik todėl buvo nutarta perduoti šio tragiško įvykio tyrimą jo tarnybai.

REKLAMA

"Šiuo metu nė kiek nedevejojant sieti konkrečius asmenis su šiuo nusikaltimu per anksti. Vyksta tyrimas", - pabrėžė S.Ignatčenka.

Pasak jo, nagrinėjama ir antroji versija - "savaiminis sprogstamųjų medžiagų sprogimas". "Ši versija iki šiol neatmesta. Ji taip par tikrinama, juolab kad iki šiol niekas neprisiėmė atsakomybės už šį nusikaltimą", - sakė FST atstovas.

Maskvos prokuroras Vladimiras Judinas savo ruožtu pranešė, kad jau atpažinti 23 žuvusieji iš 39. Per sprogimą buvo sužeista ir traumuota 140 traukinio keleivių. Iki šios dienos apklausta apie 100 nukentėjusiųjų, taip pat jų artimųjų. Ligoninėse tebėra 107 žmonės.

REKLAMA
REKLAMA

Vasario 9-oji Maskvoje paskelbta gedulo diena. Kaip šeštadienį pranešė miesto meras Jurijus Lužkovas, tądien bus laidojami žuvusieji.

Nustatyta, kad tarp žuvusiųjų yra Rusijos Centrinės rinkimų komisijos teisinės informacijos skyriaus viršininkė 35 metų Natalija Kiseliova. Našlaičiu liko jos dešimtmetis sūnus.

Maskvos meras taip pat pranešė, kad, negalutiniais duomenimis, buvo trys teroro akto vykdytojai, o ne vienas, kaip manyta anksčiau. Pasak jo, turima informacijos, kad sprogimas įvyko maždaug 50 cm virš vagono grindų. "Tai reiškia, kad žmogus laikė rankose lagaminą ar portfelį su sprogmenimis ir greičiausiai pats jį susprogdino", - sakė meras.

Nusikaltimui buvo kruopščiai pasirengta, pridūrė jis.

"Interfax"-BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų