REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dar nenuslūgus kupino rimties „Gaidos“ atidarymo koncerto įspūdžiams, jau kitą dieną, spalio 15-ąją, Šiuolaikinio meno centre trinktels „rūgščiojo“ (acid) džiazo apšlakstytas, subjektyviai romantinis Lino Rimšos ir Lino Paulauskio projektas „Die Welt ist Traum(a)“ (Pasaulis yra sapnas / trauma), savaip įgyvendinantis kertinę romantizmo „skilusios sąmonės“ – schizophrenia - sampratą.

REKLAMA
REKLAMA

Muzikine šizofrenija galima vadinti stilistinės vienovės susidvejinimą ar susitrejinimą, kai džiazas maišomas su klasika ir elektronine šokių muzika, visumą pagardinant spalvingais video projekcijų vaizdais.

REKLAMA

Dalyvauti projekte pakviesta olandų džiazo žvaigždė, Lady Miles Davis vadinama trimitininkė Saskia Laroo, pasižyminti itin savitu garsu. Ji reiškiasi įvairiausių stilių muzikoje – nuo džiazo iki šokių, world ar popmuzikos. Su savo grupėmis arba kaip kviestinė solistė Saskia Laroo koncertuoja visame pasaulyje. Savo įrašų kompanijoje „Laroo Records“ išleido keturias kompaktines plokšteles.

Būdama aštuoniolikos Saskia apsigyveno Amsterdame. Studijuodama matematiką universitete, ji po truputį atrado miesto muzikinį gyvenimą: koncertus, jam sessions, lankė meistriškumo pamokas, pradėjo koncertuoti. Devyniolikos ji metė matematiką ir įstojo į muzikos mokyklą, kurią baigė dvidešimt penkerių.

REKLAMA
REKLAMA

Saskia Laroo išmoko groti išilgine fleita, kornetu, trimitu, gitara ir violončele, pramoko groti fortepijonu ir elektriniais vargonais. Kaip profesionali trimitininkė pradėjo reikštis 1978 m. Tais pat metais pradėjo mokytis groti kontrabosu, 1985 m. – bosine gitara, o 1986 m. - altiniu saksofonu ir iš karto įtraukė šį instrumentą ir vokalą į savo koncertinį arsenalą. Pastaruoju metu ji dažniausiai koncertuoja kaip trimitininkė ir vokalistė. Į Vilnių Saskia atsiveža ir reperį MC Vlash, o Linų projekte susitiks su jaunaisiais Lietuvos džiazo „liūtais“ - Vyčiu Nivinsku (kontrabosas), Kęstučiu Vaiginiu (saksofonas) ir Dariumi Rudžiu (perkusija).

Klasikos pasaulį projekte „Die Welt ist Tarum(a)“ atstovaus charizmatiškasis pianistas Petras Geniušas ir Lietuvos kameriniame orkestre grojantis violončelininkas Dainius Palšauskas, o romantikų mūzas įkūnys dvi jaunos ir žavios dainininkės, Hasmik Grigorian ir Lina Navakaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų