REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po balsavimo paaiškėjo, kad į „Eurovizijos“ dainų konkurso 2009 finalinį etapą pateko Turkija, Švedija, Izraelis, Portugalija, Malta, Suomija, Bosnija ir Hercogovina, Rumunija, Armėnija ir Islandija.

REKLAMA
REKLAMA

Renginio pradžioje, vykusio pirmadienio vakarą, Maskvos pramogų arenos „Olimpijskij“ scenoje pasirodė Lietuvos kabelinių televizijų žiūrovams gerai pažįstamas pokalbių laidų vedėjas Andrejus Malachovas bei supermodelis Natalija Vodianova, kurie ir pradėjo didžiausią dainų mūšį Europoje.

REKLAMA

Pirmoji pirmajame „Eurovizijos“ dainų konkurso pusfinalyje savo dainą „Just Get Out of My Life“ atliko Juodkalnijos atstovė, aukštaūgė, ilgakojė Andrea Demirovic, kuriai kompaniją palaikė „elegantiškas“ džentelmenas.

Antrieji į sceną ibėgo linksmieji Čekijos čigonai „Gipsy.cz” ir publikai padovanojo kūrinį „Aven Romale“.

Kadangi susirinkusiųjų Maskvoje čigoniški ritmai neišjudino, tai pabandė padaryti religininės/muzikinės sektos „Elvis gyvas“ atstovai iš Belgijos „Copycat“. Jie atliko dainą tokiu pačiu pavadinimu – „Copycat“.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtas atlikėjas, kurį pamatė žiūrovai, buvo baltarusių dainininkas Petras Elfimovas. Baltai apsirengęs, patyręs „Slavenskij Bazar“ dalyvis  atliko darmatišką dainą „Eyes That Never Lie“.

Po mūsų kaimynų sekė Švedijos blondinės Malenos Ernman pasirodymas, kurios kūrinys „La Voix“ priminė sceną iš filmo „Penktasis elementas“ tik su prastesne choreografija.

Vėliau dūmams prasisklaidžius scenoje televizijos žiūrovai išvydo seseris Inga ir Anush, kurios atliko tautiniais Armėnijos motyvais persunktą dainą „Jan Jan“, pritariant šokėjoms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Septinta pasirodė Andoros atstovė Susanne Georgi, kuri atliko dainą keliomis kalbomis  „La Teva Decisió (Get A Life)“.

Šveicarijos pop roko grupė „Lovebugs“ sugrojo ganėtinai standartinį pop roko kūrinį „The Highest Heights“ su standartiniu priedainiu „ou oou ou oou...“.

Vėliau scena nutvieskė raudonai ir pasirodė moterys raudonais drabužiais. Tai buvo Belgijoje gimusi Turkijos atstovė Hadise su daina „Düm Tek Tek“. Tapo aišku, kad kebabų užkandinės visoje Europoje turės naują hitą.

Tada atėjo metas persikelti piečiau ir pasirodė dar vienas moterų duetas, Izraelio astovės temperamentingos Noa ir Mira Awad su savo jausmingąja „There Must Be Another Way“.

REKLAMA

Po keletos renginio vedančiųjų nelabai vykusių juokų ir taisyklių priminimo scenoje išvydome unikalaus balso atlikėją Krassimir Avramov iš Bulgarijos ir jo kojukais šokančią palaikymo komandą.

Tada atėjo eilė Islandei Yohannai, kuri pritariant violončelei, gitarai ir vokalistams, dideliuose ekranuose praplaukiant delfinui ir šviečiant mėnuliui atliko dainą „Is It True?“.

Po keletos seserų pasirodymo ant scenos užlipo broliai iš Makedonijos pasivadinę „Next Time“, kurie buvo šiek tiek panašūs į Johną Bon Jovi. Pagarba, kad dainuoja gimtąja kalba, tačiau vėliau tapo aišku, kad broliams teks bandyti dar kartą...

REKLAMA

Grįžtant nuo ilgaplaukių vaikinų prie ilgaplaukių merginų, prieš publiką pasirodė Rumunijos atstovė Elena, kuri atliko dainą „The Balkan Girls“

Penkiolikti žiūrovų teismui stojo Suomijos atstovai, kurie nebandė gąsdinti Eurovizijos gerbėjų kaukėmis, tačiau nebūtų suomiai jei nenaudotų ugnies ir gitarinių semplų. Tai grupė „Waldo‘s People“ su daina „Lose Control“.

Portugalijai atstovavęs kolektyvas „Flor-de-lis“ pasirodė debesėlių ir gėlyčių fone su nuotaikinga ir labai gražia daina „Todas As Ruas Do Amor“ akomponuojant fleitoms, akordionams, gitaroms ir gitarytėms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA



Po tokio nuoširdaus pasirodymo metas atėjo „Eurovizijos“ dainų konkurso senbuvei Chiarai, kuri su daina „What If We“ trečią kartą bandys Maltai laimėti pirmąją vietą.

Ir paskutiniai šiame pusfinalyje ant scenos kilo vieni iš konkurso favoritų: grupė „Regina“ iš Bosnijos ir Hercegovinos su dramatiška daina „Bistra Voda“.

Scanpix/Reuters nuotr.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų