REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Birželio 7 dieną rinksime Europos Parlamentą (EP), į kurį veržiasi ne vienas politikas, apgaudinėjęs  rinkėjus ir turėjęs reikalų su teisėsauga.

REKLAMA
REKLAMA

Liberalų ir centro sąjungos sąrašo lyderis bus šios partijos vadovas Artūras Zuokas. Teismas pripažino, kad kovodamas dėl Vilniaus mero posto A. Zuokas siekė daryti neteisėtą poveikį miesto tarybos nariui Vilmantui Drėmai, ir už tai skyrė jam piniginę baudą.

REKLAMA

Po praėjusį rudenį vykusių Seimo rinkimų, kai Lietuvoje buvo formuojama nauja valdančioji koalicija, A. Zuokas liko nuskriaustasis – negalėjo gauti jokio ministro portfelio. Paprasto Seimo nario mandatu teistasis politikas apsiriboti nenori. Veržiasi į Europą – pasidalyti įgūdžiais ir patirtimi. Sostinėje, kur A. Zuoko valdymo laikais suklestėjo „Rubicon group“ įtaka, jo šūkis buvo „Už Vilnių, kuriame gera visiems“. Belieka manyti, kad netrukus ir visa Europa jausis taip, kaip jos kultūros sostinė. Bent jau ne geriau.

REKLAMA
REKLAMA

Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas yra įtariamasis trejus metus besitęsiančioje byloje dėl buhalterinių machinacijų. Sako, kad į EP eina norėdamas visam žemynui parodyti, kaip Lietuvoje negerbiamos žmogaus teisės.

V. Uspaskichui tapus EP nariu, Generalinė prokuratūra turėtų prašyti šios institucijos panaikinti jo teisinę neliečiamybę. Politikas įsitikinęs, kad Europos teisinė sistema jį apgins ir įrodys, kad Lietuva yra nedemokratinė šalis. Neaišku, ar visas Senasis žemynas pamatys, ko nepamatė Lietuva – jo neva turimą aukštojo mokslo baigimo diplomo originalą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tautos prisikėlimo partijos sąrašo lyderis Saulius Stoma yra sėdėjęs kalėjime už sukčiavimą. 1989−1990 metais dalyvavo atkuriant Lietuvos krikščionių demokratų partiją, buvo išrinktas į jos tarybą ir valdybą.

S. Stoma, pagal išsilavinimą architektas, daugiausia (išskyrus sukčiavimo atvejį) pagarsėjo kaip publicistas. Buvo dienraščio „Lietuvos aidas“ redaktorius, kurį laiką vadovavo savaitraščiui „Atgimimas“ ir Žinių radijui. Prieš rinkimus suvokė, kad jo politinės pažiūros yra artimos Jėzui Kristui, prikėlusiam mirusį Lozorių. Įstojęs į partiją, pasišovusią prikelti visą tautą, pirmiausia prisikėlė pats. Neabejotina, kad tokie misionieriai Europai pravers.

REKLAMA

Dukart Vilniaus meru, dukart premjeru ir vieną kartą prezidentu pabuvęs Rolandas Paksas pastarąjį postą prarado už pilietybės pardavimą savo finansiniam rėmėjui Jurijui Borisovui. Kalėjime nesėdėjo, tačiau išgarsino Lietuvą pirmuoju apkaltos procesu Europos istorijoje.

Jis balotiruojasi į EP, nes Konstitucinis Teismas nustatė, kad šiurkščiai pažeidęs pagrindinį šalies įstatymą R. Paksas daugiau valstybei prisiekti negalės. Visam žemynui prisiekti Lietuvos Konstitucinis Teismas uždrausti negali.

Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) atstovas Egidijus Vareikis Europai pažįstamas, nes ilgą laiką užsiėmė tarptautiniais reikalais ir dažniau būdavo užsienyje nei Lietuvoje.

Krikščioniškąją demokratiją ilgus metus oficialiai puoselėjantis kandidatas ketina Europai parodyti dar ir naują krikščionybės bei dekalogo supratimą. Prieš Seimo rinkimus įkliuvo vairuodamas girtas. Kadangi biuleteniai su sąrašais jau buvo išspausdinti, politikas pripažino kaltę ir žadėjo atsisakyti mandato net tuo atveju, jei bus išrinktas. Patekęs į Seimą pažadą pamiršo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų