REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
„Panorama“.
Rasti privatų seklį nėra sunku. Pakanka panaršyti internete, kur daugiausia nurodomi elektroniniai pašto adresai, arba paskambinti informaciją teikiančioms bendrovėms – šios padiktuoja ne tik telefono numerius, bet ir adresus.
Per pora minučių LTV žurnalistės gavo šešių privačiais sekliais pasiskelbiančiųjų kontaktus.
Tie, su kuriais tarėsi LTV, gyrėsi plačiu jų teikiamų paslaugų spektru: nuo vizualaus stebėjimo iki priėjimo prie finansinių dokumentų.
„Pažiūrėsim, kas yra laisvesnis, kokia užduotis. Ar verta žiūrėti tą partnerį, ar ką jūs norit būtent? Jeigu reikia jį medžioti, tai, be abejo, tada ir fotografuojam, ir filmuojam, jeigu yra įdomių dalykų“, – sakė privačias seklių paslaugas teikiantis asmuo, kurio LTV žurnalistės prašė sekti verslo partnerį.
Anot vyro, valanda sekti vieną asmenį kainuos 90 Lt, jei užsakymas tėra dienai. Jei pageidaujama sekti ilgiau, paslauga atsieitų pigiau, apie 600 Lt savaitei.
Kitas, taip pat besiskelbiantis, kad užsiima privačia seklio veikla vyras, dieną įvertino 400 Lt. Tačiau abu pabrėžė, kad galutinė kaina – sutartinė.
Privačių seklių paslaugas aktyviau pirkti pradėta prieš 6–7 metus. Dažniausi užsakovai – dėl partnerio ištikimybės abejojantys sutuoktiniai. Tarp užsakymų yra ir verslo partnerio lojalumo įmonei patikrinimas bei galimo konkurentų šnipinėjimo patvirtinimas ar paneigimas.
Klausimų, kur rasti privatų seklį, sulaukia saugos tarnybos. Kai kurių jų atstovai seklių veiklą prilygina lošimų verslui, kurį legalizavus, biudžetas gauna pajamų.
„Žmonėms jie daug padėtų. Dabar įstatyminė bazė neleidžia vienų dalykų atlikti policijai, kitų dalykų neleidžia – prokuratūrai, o čia būtų atrištos rankos privatiems sekliams, ir jie galėtų šitą daryti. Šiandien, kiek aš žinau, policija neužsiimtų tokiais dalykais: ar vyras ištikimas žmonai, ar žmona ištikima vyrui“, – sakė Egidijus Merkevičius, saugos tarnybos vadovas.
Anot vidaus reikalų ministro, tokias funkcijas gali vykdyti tik valstybės institucijos.
„Visa mūsų teisinė sistema yra sutvarkyta taip, kad tokias funkcijas, kurios yra susijusios su asmenų įsikišimu į privatų gyvenimą, atlieka tik atsakingos valstybės institucijos“, – „Panoramai“ teigė Raimondas Šukys, vidaus reikalų ministras.
Anot jo, pokyčiai reikalautų labai didelių diskusijų, gilios analizės.
Projektą, kuris būtų reglamentavęs ir privačių seklių veiklą, ministerija buvo parengusi prieš 7 m., tačiau tąkart suabejota, ar tokio verslo įteisinimas nepažeis Konstitucijos. Ši Vyriausybė legalizuoti seklių darbo, pasak ministro, nenumačiusi.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų