REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiausios ir, naujausiais sociologinių tyrimų duomenimis, populiariausios Lietuvoje Socialdemokratų partijos pirmininku ir kandidatu dalyvauti prezidento rinkimuose tapo Algirdas Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Netikėti rezultatai

Šeštadienį vykusiame Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) suvažiavime už buvusį finansų ir susisiekimo ministrą 50 metų A.Butkevičių balsavo 329 delegatai.

REKLAMA

Kiti du pretendentai į partijos pirmininko postą - Vytenis Andriukaitis ir Zigmantas Balčytis - surinko atitinkamai 26 ir 242 suvažiavimo delegatų balsus.

Anksčiau kelti kandidatai Algirdas Brazauskas, Česlovas Juršėnas, Gediminas Kirkilas ir Juozas Olekas varžytis dėl partijos vadovo posto atsisakė. Tiesa, pats socialdemokratų patriarchas, ilgametis partijos vadovas A.Brazauskas dar prieš balsavimą pareiškė, kad naujuoju socdemų vadu norėtų matyti Z.Balčytį.

REKLAMA
REKLAMA

"Nesitikėjau tokio rezultato. Toks partijos narių pasitikėjimas manimi verčia dar labiau prisiimti atsakomybę", - po balsavimo sakė A.Butkevičius.

A.Butkevičius į savo komandą pakvietė 13 pavaduotojų. Jais tapo: Zigmantas Balčytis, Gediminas Kirkilas, Juozas Olekas, Vytenis Andriukaitis, Vilija Blinkevičiūtė, Algirdas Sysas, Birutė Vėsaitė, Roma Žakaitienė, Ričardas Malinauskas, Milda Petrauskienė, Justas Paleckis, partijos jaunimo atstovas Justas Pankauskas ir Giedrė Purvaneckienė.

Surems ietis

Naujasis LSDP pirmininkas tvirtino, kad nebuvo nusiteikęs kandidatuoti į prezidento postą, tačiau dabar, anot jo, rinkimuose teks aktyviai dalyvauti. Politikas atkreipė dėmesį, kad socialdemokratai savo kandidatą kelia kiek per vėlai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A.Butkevičius rimčiausia konkurente pavadino kelių valdančiųjų partijų remiamą Dalią Grybauskaitę, tačiau patikino neisiąs su ja į konfrontaciją, o tikisi su ja įdomių diskusijų, ypač ekonominiais ir finansiniais klausimais.

Apie D.Grybauskaitės kandidatūrą šeštadienį socialdemokratų gretose kalbų netrūko. Partijos narys Laimas Fergizas pasiūlė socdemams D.Grybauskaitę paremti prezidento rinkimuose. Tačiau tokios L.Fergizo mintys buvo palydėtos švilpimais.

Savikritikos dozė

Kone visą dieną trukusiame LSDP suvažiavime apsispręsta ir dėl kandidatų Europos Parlamento (EP) rinkimuose.

REKLAMA

Pirmoji sąraše įrašyta buvusi socialinės apsaugos ir darbo ministrė Vilija Blinkevičiūtė. Toliau į EP keliami dabartinis europarlamentaras Justas Paleckis, Seimo nariai Birutė Vėsaitė, Zigmantas Balčytis, Gediminas Kirkilas, Juozas Olekas, Aloyzas Sakalas, Vytenis Andriukaitis, Irena Šiaulienė, Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys Juras Požela.

Šeštadienį socdemai nemažai dėmesio skyrė ir vidinėms partijos problemoms. Suvažiavimo pradžioje apie valandą kalbėjęs buvęs partijos pirmininkas G.Kirkilas akcentavo vidinio solidarumo, disciplinos stoką. "Mes turime atvirai pripažinti, kad per daug jėgų atiduodame konkurencinei kovai vienas su kitu", - apgailestavo G.Kirkilas.

Taip pat apgailestauta, kad didžiausiu narių skaičiumi besigirianti politinė jėga viešosios erdvės diskusijose ir komentaruose dažniausiai pralaimi dešiniesiems.

Arturas PAKNYS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų