REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienį, kovo 7 dieną, įvyko neeilinis Lietuvos kompozitorių sąjungos suvažiavimas. Suvažiavimas buvo inicijuotas daugiau nei 50-čiai sąjungos narių pasirašius kreipimąsi į Sąjungos tarybą, kuriame kritikuojama tarybos ir pirmininko veikla.

REKLAMA
REKLAMA

Suvažiavimo metu Kompozitorių sąjungos pirmininkas Remigijus Merkelys perskaitė pranešimą, kuriame informavo sąjungos narius apie savo sprendimą atsistatydinti iš pirmininko pareigų. Kaip teigė R. Merkelys, jo atsistatydinimo priežastis – ne Sąjungos narių kritika ar kaltinimai, kuriuos jis visiškai atmeta kaip nepagrįstus. Tai daugiau moralinis žingsnis siekiant, kad jam mestas šešėlis dėl veiklos kitoje organizacijoje siejant su prieštaringai vertinamu Bjork koncertu, nepakenktų geram Kompozitorių sąjungos vardui. R. Merkelys taip pat akcentavo, jog negali taikstytis su kai kurių sąjungos narių vykdoma destruktyvia veikla ir skleidžiamais gandais bei prasimanymais apie pirmininko veiklą Sąjungoje. Kartu jis pakvietė atsistatydinti ir Kompozitorių sąjungos tarybą, kuriai dalis Sąjungos narių taip pat išreiškė nemažai priekaištų. R. Merkelys pasiūlė suvažiavimui išsirinkti naują vadovybę, vykdysiančią tokią veiklą, kuri tenkintų visus Sąjungos narius. Suvažiavimas patvirtino pirmininko ir visos Tarybos atsistatydinimą, šeštadienį pranešė Lietuvos muzikos informacijos ir leidybos centras.

REKLAMA

Suvažiavimas taip pat išklausė išsamias Sąjungos veiklos ataskaitas, taip pat revizijos komisijos ir audito išvadas, kuriose Sąjungos veikla įvertinta pozityviai, finansiniai pažeidimai neužfiksuoti. Suvažiavime vyko diskusijos aktualiais kultūros, moralės, teisiniais, ekonominiais ir kitais klausimais, pasisakė didelė dalis Kompozitorių sąjungos narių.

Suvažiavime išrinkta nauja Sąjungos taryba, kurią sudaro Julius Andrejevas, Osvaldas Balakauskas, Zita Bružaitė, Rūta Gaidamavičiūtė, Vytautas Germanavičius, Jūratė Katinaitė, Faustas Latėnas, Linas Paulauskis, Emilija Sakadolskienė.

Taryba naujuoju Kompozitorių sąjungos pirmininku išrinko kompozitorių Osvaldą Balakauską.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų