REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vasario mėnesio „Bravissimo“ žurnalas pasitinka skaitytojus 2008 metų Operos Švyturių šypsenomis.

REKLAMA
REKLAMA

Beata Baublinskienė kalbina Vladimirą Prudnikovą („Svarbu išsaugoti savo kultūrą“), o Janina Stankevičienė – baleto viltį Romą Ceizarį („Kiekvienas vaidmuo – lyg laiptelis aukštyn“). „Nuo Kaščėjaus iki Nižinskio“ – taip Helmutas Šabasevičius apibrėžia baleto solisto Andriaus Žužžalkino sceninę karjerą, o apie operos viltį Rafailą Karpį pasakoja Vilma Paliaukienė.

REKLAMA

Žurnalo viršelyje – Edmundas Seilius, kuris naujajame LNOBT spektaklyje, G. Donizetti operoje „Meilės eliksyras“ atlieka Nemorino vaidmenį. Su solistu jo gyvenimo keliais keliauja Justa Adomonytė, o „Meilės eliksyro“ premjeros kelius ir klystkelius nagrinėja Živilė Ramoškaitė („Naujuosius pasitinkant – pasaka apie meilę ir stebuklus“).

Legendiniam dirigentui Jonui Aleksai sausį būtų septyniasdešimt. Skaitytojų dėmesiui reportažas apie šios sukakties minėjimą ir Gedimino Piekuro sukurtos J. Aleksos skulptūros atidengimą Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre. Į Dirigentą kitu rakursu žvelgia Justa Adomonytė, o Giedrė Kaukaitė siūlo kiek netikėtą savo kūrybos viražą.

REKLAMA
REKLAMA

LNOBT archyve saugoma Dirigentų knyga, į kurią pastabas, atsiliepimus, įvairius nutikimus rašė to meto dirigentai; tai unikali teatro istorijos atkarpėlė: spausdiname jos fragmentus (D. Sverdiolienė „Teprabyla Dirigentų knyga“). Vytautas Viržonis prisimena orkestro artistus, kurių 100-metį minime, o praeities orkestro temą pratęsia Dalia Sverdiolienė, pasakojanti apie tik ką šimto metų sulaukusį ilgametį orkestro artistą, inspektorių Leonardą Vasiliauską ir visą unikalią muzikų Vasiliauskų šeimą.

Baleto gerbėjus Helmutas Šabasevičius kviečia skaityti „Baleto dienoraščius“ ir Kauno valstybinio muzikinio teatro premjeros, baleto „Sniego karalienė“ apžvalgą. Petras Skirmantas dalijasi karštais baleto įspūdžiais iš Australijos. Kaip visada mielų skaitytojų laisvalaikiui – teatrinis kryžiažodis.

Smagaus skaitymo!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų