REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prestižinėse 24 valandų lenktynėse „Toyo Tyres 24h of Dubai“, kuriose dalyvavo net penki Lietuvos automobilių žiedinių lenktynių meistrai, pirmą kartą triumfavo mūsų šalies atstovas Andžejus Dzikevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Vilnietis atstovavo absoliučios įskaitos nugalėtoja tapusiai Vokietijos „Land Motorsport 2“ komandai, kurios sportininkai vairavo galingą ir greitą „Porsche 997 GT3 Cup“ automobilį. Be A. Dzikevičiaus, šios ekipos garbę gynė Carstenas Tilke, Gabrielis Abergelis ir Niclasas Kentenichas.

REKLAMA

Nugalėtojams itin sėkminga buvo lenktynių pabaiga, kai iki paros varžybų finišo buvo belikusios trys valandos. Tada „Land Motorsport 2“ komandos sportininkai iš ketvirtosios pozicijos palaipsniui kilo į viršų ir finišo liniją kirto pirmi.

Pergalę lėmė ir sumaniai pasirinkta sustojimų taktika. „Land Motorsport 2“ techninio aptarnavimo zonoje lankėsi tik 15 kartų – mažiausiai iš lyderių trejetuko.

Pirmuosius prizininkus nuo antrąją vietą užėmusios „Al Faisal Racing 1“ komandos, vairavusios „BMW Z4 M Coupe“, skyrė vos 49,676 sekundės arba mažiau nei vienas lenktynių trasos ratas.

REKLAMA
REKLAMA

Tokie atvejai parą trunkančiose lenktynėse itin reti, o tai dar kartą liudija buvusią itin atkaklią ir permainingą kovą.

Trečiąją vietą užėmė „Besaplast Racing Team“ ekipa, kurios sportininkai vairavo „Porsche 997 GT3 Cup“ automobilį.

Olandijos „Equipe Verschuur 5“ komandai kartu su šios ekipos savininko dukra Sheila Verschuur atstovavo trys lietuviai – V. Milius, K. Šikšnelis ir N. Bystriakovas.

Minėti šios mišrios komandos lenktynininkai vairavo ne tokį greitą ir galingą – A2 klasės reikalavimus atitinkantį „Renault Clio RS“ automobilį, tačiau kovojo pagirtinai. Ši ekipa klasifikuota 46-oje bendrosios įskaitos vietoje ir puikioje 3-iojoje pozicijoje A2 klasėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Dar prieš lenktynes vykusioje spaudos konferencijoje neslėpėme, kad mūsų tikslas – užimti prizinę vietą klasėje, – telefonu iš Dubajaus po lenktynių pasakojo V. Milius. – Sau keltą tikslą įvykdėme, nors po varžybų visada norisi daugiau. Kvalifikacinėse lenktynėse užėmėme antrąją vietą klasėje ir buvome kupini ryžto tokį pat rezultatą pademonstruoti ir pagrindinėse lenktynėse, tačiau tam pristigo mažmožio. Svarbiausia, kad įgijome patirties, kuri tikrai pravers lenktynėse Lietuvoje.“

Tarp „Audi CR-8 Team“ komandos sportininkų buvo ir lietuvis Nemunas Dagilis. Ši ekipa kvalifikacijoje buvo 29-ta, o finišo liniją kirto 53 pozicijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų