REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rytoj, gruodžio 17 d., Vilniaus Kongresų rūmuose bohemiečiai ir Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras pristato Jules Masseneto operą „Verteris“.

REKLAMA
REKLAMA

Pagrindinius vaidmenis intymiame, kameriniame operos pastatyme atliks solistai Edgaras Montvidas ir Liora Grodnikaitė – pripažinti tarptautinės operos talentai, trumpam sugrįžę į Lietuvą.

REKLAMA

„Verteris“ – išskirtinis mūsų šio sezono darbas. Tai kamerinis, psichologiškas kūrinys su didžiuliu emociniu krūviu, giliu vidiniu turiniu – tai aukštoji opera, aukštoji muzika. Pristatysime minimalistinį, tačiau nepaprastai dramatiškai išraiškingą šios operos pastatymą, kuris mums yra naujas iššūkis“, – sakė režisierė Dalia Ibelhauptaitė.

Prancūzų kompozitoriaus J.Masseneto vienas populiariausių kūrinių opera „Verteris“ parašyta pagal pirmąjį W.Goethe romaną „Jaunojo Verterio kančios“.

REKLAMA
REKLAMA

Kameriniame „Verterio“ pastatyme iš viso dalyvauja tik septyni solistai, lydėsiantys žiūrovus į muzikos, aistros ir meilės gelmę. Operoje pirmą kartą scenoje kartu išgirsime ryškiausius Lietuvos jaunosios kartos talentus tenorą E.Montvidą ir mecosopraną L.Grodnikaitę, dainuojančius Londono „Covent Gardeno“ operos teatre ir jau užkariavusius garsiausias Europos teatrų scenas.

„Verteryje“ dainuos sparčiai kylantis Lietuvos sopranas Lauryna Bendžiūnaitė, šiuo metu studijuojanti Londono karališkojoje akademijoje. Taip pat ne viename bohemiečių pastatyme vaidmenis kūrę jaunieji operos solistai Laimonas Pautienius, Kęstutis Alčauskis bei Tadas Girininkas. Į bohemiečių gretas šįkart įsiliejo ir vienas žymiausių Lietuvos bosų Vladimiras Prudnikovas, dalyvavimą „Verteryje“ vertinantis kaip kūrybinio akiračio atsivėrimą ir savotišką įvertinimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kostiumus kuria dizaineris Juozas Statkevičius, žadantis neeilinės elegancijos, subtilios prabangos bei ypač sudėtingos konstrukcijos XIX a. pab. kostiumus. Už Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro pulto stovės dirigentas Gintaras Rinkevičius. Operos scenografas – britų dailininkas Jon Morrell.  

Kartu su bohemiečiais šį sezoną dirba šviesų dailininkas iš Londono Peteris Mumfordas, neseniai grižęs iš naujų pastatymų Niujorko „Metropoliteno“ operoje ir Brodvėjuje. P.Mumfordas Lietuvos publikai žinomas iš ankstesnių bohemiečių darbų – Giacomo Puccinio „Bohemos” ir „Madam Butterfly“, Giuseppe Verdi „Kaukių baliaus“ ir W.A.Mozarto „Užburtosios fleitos”.

„Verteris“ – antrasis šių metų sezono bohemiečių pastatymas. Lapkritį sezoną bohemiečiai pradėjo atnaujinta Ruggiero Leoncavallo opera „Pajacai“, o vasarį pristatys savo didžiausią naujieną – unikalų amerikiečių kompozitoriaus Stepheno Sondheimo muzikinį trilerį „Svynis Todas: Demonas kirpėjas“. Šis operiniam balsui skirtas kūrinys apverčia aukštyn kojom miuziklo žanrą. Siužetu S.Sondheimo kūrinys artimas Quentino Tarantino ar gangsterių filmams, tačiau veiksmas vyksta industriniame Viktorijos laikų Londone.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų