REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus miesto savivaldybės taryboje - pokyčių metas. Apie narystės stabdymą Socialdemokratų (LSDP) partijoje ir frakcijoje pareiškė narė Jūratė Žeimienė, o Liberalcentristų (LiCs) frakcijos narė Rūta Vainienė keliasi į Lietuvos laisvosios rinkos instituto prezidento kabinetą.

REKLAMA
REKLAMA

Apie narystės stabdymą J. Žeimienė pareiškė LSDP Vilniaus skyriaus tarybos posėdyje, kai socialdemokratai nusprendė grįžti į valdančiąją koaliciją taryboje, o į vicemero postą siūlyti frakcijos seniūną Romą Adomavičių, rašo „Respublika“.

REKLAMA

Partija nuvylė

Savo sprendimo motyvus politikė teigė atskleisianti vėliau ir įvykio komentuoti nesiteikė. Tuo tarpu LSDP frakcijos sostinės taryboje seniūnas R. Adomavičius teigė, kad J. Žeimienė sustabdyti savo narystės negali.

„Mūsų partijoje sustabdymo nenumato statutas, - dėstė politikas. – Tam turi būti sudarytos tam tikros sąlygos. Ji nebent gali išeiti arba, jeigu pati nori, gali būti pašalinta iš partijos“.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak R. Adomavičiaus, politikė savo pareiškimą išdėstė, kai tarybos posėdyje buvo paskelbti ir patvirtinti balsavimo dėl Vilniaus vicemero kandidato rezultatai. Frakcijos seniūnas paneigė, kad J. Žeimienės pareiškimas buvo nulemtas būtent šių rezultatų.

„Partijose visada yra įvairių žmonių, kurie turi savo nuomonę. Kartais jos sutampa, kartais - ne, - vidinę frakcijos situaciją aiškino R. Adomavičius. - Bet dėl tokių dalykų niekas nestabdo narystės“.

Priežastys – ne paslaptis

Tikrosios tokio poelgio priežastys, R. Adomavičiaus teigimu, partijai yra žinomos. „Manome, kad žmogus išsakė savo poziciją, nes jos asmeniniai interesai nebuvo patenkinti, - sakė LSDP Vilniaus skyriaus lyderis. - Jie yra mums žinomi, buvo svarstomi ir sukėlė įvairių atgarsių, ir jais dabar turime labai įdėmiai rūpintis. Mūsų skyrius mano, kad svarbesni turėtų būti bendri partijos interesai, o ne asmeniniai“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Respublika“ primena, kad šių metų spalį etikos sargai nusprendė, jog Vilniaus miesto tarybos narė J. Žeimienė, kuri yra taip ir bendrovės „Būsto investicijų valdymas“ generalinė direktorė ir akcininkė, prisidengdama viešuoju interesu rūpinosi asmenine nauda. Minėtai bendrovei yra pavaldūs keturi miesto komunaliniai ūkiai: „Antakalnio ūkis“, „Viršuliškių ūkis“, „Karoliniškių būstas“ ir „Naujamiesčio būstas“.

Nepatinka miesto valdymas

Tuo tarpu LiCs frakcijai Vilniaus miesto savivaldybės taryboje priklausiusi R. Vainienė sės į LLRI prezidento kėdę. Ji liko laisva, kai iki šiol institutui vadovavęs Remigijus Šimašius tapo teisingumo ministru.

REKLAMA

R. Vainienė teigė, kad atsisveikinti su vieta taryboje sunku nebuvo.

„Naujosios pareigos - didelė atsakomybė, - aiškino ji. – Tapti LLRI vadovu nėra pats tinkamiausias metas, bet tikiu, kad moteris kartais gali būti ir didelis pranašumas“.

Daugiau pasikeitimų sostinės savivaldybės valdžioje tikimasi įvykus trečiadienį šaukiamam tarybos posėdžiui, jame turėtų būti iškelti kandidatai į vicemero postus iš LSDP, „Tvarkos ir teisingumo“ bei Nepriklausomos frakcijų, nes miesto meras Juozas Imbrasas kurį laiką dirba tik turėdamas vieną pavaduotoją Arturą Liudkovskį, kurį delegavo Lenkų rinkimų akcijos frakcija.

Mantas Stankevičius

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų