REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos užsienio reikalų ministro pareigas laikinai einantis Petras Vaitiekūnas pirmadienį atsisveikino su kadenciją Lietuvoje baigiančiu Kazachstano ambasadoriumi Tleukhanu Kabdrakhmanovu.

REKLAMA
REKLAMA

P.Vaitiekūnas ambasadoriui padėkojo už jo aktyvią veiklą plėtojant ir stiprinant draugiškus Lietuvos ir Kazachstano santykius. Jis pažymėjo, kad Lietuva ir Kazachstanas yra suformavusios solidžią dvišalę teisinę bazę, aktyviai veikia Tarpvyriausybinė komisija, o tai suteikia tvirtą pagrindą dvišaliam bendradarbiavimui, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

REKLAMA

„Esu tikras, kad mūsų šalys bendromis pastangomis sieks dar geriau išnaudoti egzistuojantį bendradarbiavimo potencialą ekonomikos, prekybos, turizmo, kultūros, sporto, švietimo ir mokslo srityse“, - sakė P. Vaitiekūnas.

Ambasadoriaus T.Kabdrakhmanovo nuomone, Lietuvos ir Kazachstano dvišalių santykių plėtrai didelį postūmį davė premjero Gedimino Kirkilo vizitas Kazachstane 2008 metų pavasarį. Jis pabrėžė, kad Lietuva yra svarbi Kazachstano partnerė.

T. Kabdrakhmanovas - ketvirtasis Kazachstano ambasadorius Lietuvoje, jis šias pareigas ėjo nuo 2006 metų liepos. T. Kabdrakhmanovą pakeis Galymzhanas Koishybayevas - Lietuva jau davė sutikimą priimti jį ambasadoriumi.

Lietuva ir Kazachstanas diplomatinius santykius užmezgė 1992 metais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų