REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus miesto savivaldybės taryboje paramą valdančiajai koalicijai šiuo metu formaliai sustabdę socialdemokratai neskuba apsispręsti, su kuo dirbs toliau.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį posėdžiavęs Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) Vilniaus skyrius nusprendė kol kas „nesiblaškyti“.

REKLAMA

„Kadangi situacija dar yra labai neaiški, tai kažką konkretaus nuspręsti negalėjome. Tiesiog nutarėme nesiblaškyti kol kas, o palaukti, kol paaiškės daugiau - dar nėra aišku galutinai, kas išeina į Seimą (iš Seimo rinkimuose dalyvavusių Vilniaus savivaldybės tarybos narių - BNS), o kas ne“, - BNS penktadienį sakė LSDP Vilniaus skyriaus pirmininkas Romas Adomavičius.

Jo teigimu, socialdemokratai kol kas ne tik nekeis savo statuso savivaldybėje, bet nepalaikys interpeliacijos sostinės merui tvarkiečiui Juozui Imbrasui, kuris gali išeiti dirbti į Seimą. Parlamentaro kėdę Seimo rinkimuose iškovojęs politikas dar nėra apsisprendęs, ar paliks mero postą pats.

REKLAMA
REKLAMA

„Kol kas mes nepasiruošę jokiems staigiems judesiams“, - sakė R.Adomavičius, pastebėjęs, kad sprendimas nepalaikyti savivaldybės opozicijos rengiamos interpeliacijos yra laikinas.

R.Adomavičius anksčiau sakė iš mero J.Imbraso ir kitų valdančiųjų atstovų sulaukęs siūlymų grįžti į koaliciją. Už tai socdemams siūlomas vicemero postas.

Tuo metu opozicijoje esantys konservatoriai, liberalai ir liberalcentristai bando rengti interpeliaciją J.Imbrasui. Jie tvirtina turį 26 tarybos narių iš 51 palaikymą, bet neatskleidžia, kas be minėtų partijų dar balsuotų už „tvarkiečio“ atstatydinimą.

Penkis mandatus taryboje turintys socialdemokratai skelbiasi esą laikinai sustabdę dalyvavimą valdančiojoje koalicijoje, nors realiai joje veikia ir postų nėra atsisakę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po praėjusių metų vasarį įvykusių savivaldos rinkimų LSDP turėjo savo atstovą vicemero poste - Algirdą Paleckį. Tačiau šių metų sausį jis buvo pašalintas iš LSDP, o kovą jis atsistatydino ir iš vicemerų.

Šiuo metu sostinės taryboje koaliciją sudaro „Tvarka ir teisingumas“ (11 mandatų) ir Lenkų rinkimų akcija (6), ją iki šiol rėmė 5 vietas turinti Nepriklausoma frakcija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų