REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Algirdas Monkevičius

Žirmūnų apygarda Nr. 4

Gyvenime vadovaujuosi nuostata, kad laimingas yra tas, kuris geba nuolat tobulėti ir savo veikla yra naudingas ne tik sau, bet ir kitiems – aplinkai, gimtajam kraštui ir jo žmonėms. Siekdamas būti naudingas mūsų valstybei, savo veiklą susiejau su švietimu, vėliau pasirinkau ir politiko darbą. Tikiu, kad šios dvi sritys yra labai svarbios, lemiančios mūsų gyvenimą ir ateitį.

REKLAMA
REKLAMA

O kokia gi mūsų ateitis? Esu giliai įsitikinęs, kad ateitis bus tokia, kokie dabar yra mūsų vaikai. Todėl savo darbuose, ypatingą dėmesį skiriu vaikų ir jaunimo klausimams, kurie man labai gerai žinomi. Jau trečią kartą einu švietimo ir mokslo ministro pareigas bei dedu visas pastangas, kad būtų kuriamos geresnės sąlygos augančiai kartai. Ir šiandienos darbuose, ir ateities uždaviniuose vadovaujuosi šiomis nuostatomis ir išskiriu tokius prioritetus:

REKLAMA

- Visiems valstybės piliečiams turi būti sudarytos sąlygos mokytis.

- Kiekviena mokykla yra gera visiems mokiniams. Skirstymas į „geras“ ir „negeras“ mokslo įstaigas yra ydingas. Reikia tik pastangų, kad visos mokyklos taptų labai geromis.

- Būsimi abiturientai turi pasitikėti egzaminų sistema. Siekiu, kad valstybinių brandos egzaminų sistema būtų patikima, aiški ir tarnautų mokiniams.

- Aukštasis mokslas turi būti prieinamas visiems pagal gebėjimus. Esu įsitikinęs, kad pirmosios pakopos nemokamos studijos grindžia tvirtą pamatą valstybės gerovės kūrimui.

REKLAMA
REKLAMA

- Lietuvos aukštasis mokslas turi tapti europietiškos kokybės.

- Siekiu, kad sparčiau kurtųsi integruoti mokslo, studijų ir verslo centrai (slėniai). Įgyvendindama slėnių programas, Lietuva turi unikalią galimybę gauti didžiulę paramą iš Europos Sąjungos slėniams, kurie tampa stipriais ekonominės ir socialinės pažangos varikliais. Tai įrodyta tokių šalių, kaip Airija, Suomija, Danija ir kt. pavyzdžiais.

- Valstybės valdymas turi būti kryptingas. Svarbu, kad žmogus žinotų, ką jis gali planuoti ir nesibaimintų didelių permainų keičiantis vadovaujantiems politikams.

- Dėmesys švietimui turi būti nuolatinis. Švietimo kelias neturi užbrėžtos pabaigos, nes pasiekus vieną tikslą, iškyla kiti. Todėl švietime laimėjimų pasieksime tik nuosekliu bei kryptingu darbu, visuomenės ir valstybės dėmesio dėka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų