REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Sietle tęsiamas 2002 metais mirusio JAV dainininko Layne Staley gimtadienio minėjimas. Vienam iš grunge stiliaus lyderių, buvusiam grupės Alice In Chains vokalistui ir dalies muzikos bei žodžių autoriui vakar būtų suėję 41-eri.

REKLAMA
REKLAMA

Jau septintus metus iš eilės organizuojamas minėjimas vakar vakare prasidėjo prie centrinio Sietlo fontano, o šiandien bus vainikuotas koncertu.

REKLAMA


Layne Staley įkurta grupė – viena iš vadinamojo „Sietlo ketverto“. Kartu su Nirvana, Pearl Jam ir Soundgarden jie buvo vadinami ryškiausiais Sietlo grunge stiliaus atstovais.

Galima būtų priminti liūdną Layne Staley gyvenimo istoriją, kuomet jis liovėsi kovoti su priklausomybe narkotikams ir paskutiniuosius savo gyvenimo metus praleido pasitraukęs iš visuomenės akiračio, o jo kūnas po mirties buvo rastas tik praėjus dviems savaitėms. Nors būtent šie faktai dažniausiai minimi, kalbant apie dainininką, tačiau paties Layne Staley žodžiais tariant, „my bad habits are not my title. My strengths and my talents are my title“ (laisvai verčiant – mane charakterizuoja ne mano žalingi įpročiai, o mano stipriosios pusės ir talentai). Ir tai tikra tiesa. Išskirtinis ir su niekuo nesupainiojamas balso tembras, kūryba, kuri padarė didelę įtaką ne tik eiliniams fanams, bet ir tokioms dabar populiarioms grupėms kaip Cold, Godsmack, Puddle of Mudd ar Nickelback. Neeilinį Layne Staley vaidmenį muzikos pasaulyje yra pabrėžę ir tokie grandai kaip Metallica, TOOL, Pearl Jam, Black Label Society, Pantera.

REKLAMA
REKLAMA


Tiesa, kad Layne Staley netapo ir tikriausiai jau nebetaps tokia jaunimo ikona kaip Kurt Cobain. Jis niekada nepriklausys tam klubui, kurio nariai yra Cobain, Jimi Hendrix, Ian Curtis, 2 Pac, Jim Morrison ir Freddie Mercury. Bet galbūt tai į naudą – tai, kas bus prisimenama, bus kūryba. Neįkainojama talentingo kūrėjo atminimo dovana.

Pabaigai galima pacituoti Alice In Chains grupės narių žodžius, po Layne Staley mirties paliktus jų interneto puslapyje: „Mes mylim tave, Layne. Labai. Ir mes tavęs pasiilgsime... Be galo.“






REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų