REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nepaisant to, jog Palangai gresia tiesioginis valdymas, kurorto valdžia ir toliau virš savęs tvenkia juodą debesį. Šiame mieste verda buvusios ir esamos valdžios interesų konfliktai, pasiekę ir Vyriausybės atstovę Klaipėdos apskrityje.

REKLAMA
REKLAMA

Vakar Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje Kristina Vintilaitė surašė prašymą Palangos miesto policijos komisariatui. Rašte prašoma patikrinti kurorto gelbėjimo stoties pastate įsikūrusios kavinės veiklos teisėtumą.

REKLAMA

Visą sezoną dirbusiai kavinei, kurioje veiklą vykdo bendrovė "Pramogų krantas", vieta gelbėjimo stotyje negalėjo būti išnuomota remiantis įstatymais, teigia K. Vintilaitė.



Susidomėta sezono pabaigoje

Praėjusią savaitę ji raštu pareikalavo Palangos miesto savivaldybės tarybos, mero Vytauto Stalmoko ir Savivaldybės administracijos direktoriaus Valerijaus Kuznecovo, kad Palangos miesto gelbėjimo stoties teritorijoje Žvejų gatvėje nebūtų vykdoma jokia kita veikla ir Tarybos sprendimu perduotas turtas būtų naudojamas išimtinai tik gelbėjimo funkcijoms vykdyti.

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausybės atstovė sakė nustačiusi, kad perduotas valdyti panaudos sutartimi "Vandens motociklų sporto klubui" likviduotos Gelbėjimo stoties turtas - pastatas su kiemo statiniais ir 190 kv. m grindinys su bortais - naudojamas ne pagal paskirtį.

Spaudai išplatintame pranešime teigiama, kad ant minėto grindinio įrengtos kavinės savininkas yra "Vandens motociklų sporto klubo" narys, kurio žmona dirba Savivaldybės administracijos Turto ir verslo skyriuje ir yra atsakinga už leidimų prekybai ir ūkinei veiklai vykdyti išdavimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasiteiravus, kodėl tik sezono pabaigoje pasirodė reikalavimas paisyti sutarties sąlygų ir nutraukti kavinės veiklą, kai pastaroji dirba visą vasarą, K. Vintilaitė teigė, jog gavus informacijos iš buvusių Gelbėjimo stoties vadovų, iš Palangos miesto valdžios tikslių duomenų dėl kavinės veiklos prašė dar liepos mėnesį.

"Ar Palangos valdininkai nesupranta, ar apsimeta nesuprantą, ko iš jų pareikalauta - neaišku, nes tikslios informacijos nesulaukiau. Buvo rašoma šis bei tas, o konkretaus nieko. Teko griežtai pareikalauti, tą padariau rugpjūčio 13 dieną. Kol kas atsakymo nėra, dėl to esu priversta kreiptis į policiją", - sakė Vyriausybės atstovė.



Savivaldybė ginasi

REKLAMA

K. Vintilaitės teigimu, akivaizdu, kad miesto Savivaldybė nusižengia Valstybės ir savivaldybių turto valdymo, naudojimo ir disponavimo juo įstatyme įtvirtintai nuostatai, kad asmenys, kuriems valstybės ar savivaldybių turtas perduotas neatlygintinai naudotis, negali jo išnuomoti ar kitaip perduoti naudotis tretiesiems asmenims.

Ji tikino numananti dėl ko Savivaldybė vilkinanti atsakymą.

"Greičiausiai laukiama sezono pabaigos, tada kavinė veiklą nutrauks, o aiškintis situaciją taps sudėtingiau", - kalbėjo K. Vintilaitė.

Kitaip dienraščiui tvirtino kurorto savivaldybės administracijos direktorius Valerijus Kuznecovas.

REKLAMA

Anot jo, miesto valdžia įstatymo nepažeidė, nes šių metų liepą likviduotos Gelbėjimo stoties oficialiu turto valdytoju Palangos savivaldybė tapo tik praėjusią savaitę - rugpjūčio 14 dieną. Kol buvo tvarkomi turto perdavimo dokumentai, Savivaldybė negalėjo imtis jokių veiksmų. Esą būtent dėl šios priežasties dar nepateiktas atsakymas ir Vyriausybės atstovei K. Vintilaitei.

V.Kuznecovo teigimu, užvakar jis kreipėsi į "Pramogų krantą", jog ši bendrovė šalių susitarimu nutrauktų kavinės patalpų nuomos sutartį su Palangos savivaldybe.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Nuomos sutartis, kurią kavinės savininkas pasirašė su buvusios Gelbėjimo stoties viršininku baigėsi gegužės 31 dieną, tačiau birželį verslininkai sutartį dar pratęsė. Neturėjome jokio juridinio pagrindo jos nepratęsti", - teigė V. Kuznecovas.

Vienok, jis nepaaiškino, kaip dar netapusi oficialiu turto valdytoju Savivaldybė sutartį su verslininkais pratęsė.

Jau anksčiau spaudoje ne kartą buvo rašyta apie perduoto Gelbėjimo stoties turto Vandens motociklų sporto klubui naudojimo bei sudarytų sutarčių teisėtumą.

Apie tai buvo kalbėta ir Savivaldybės kovai su korupcija komisijoje. Tačiau pastaroji tiek dėl statinių, tiek dėl vykdomos veiklos Gelbėjimo stoties teritorijoje nenustatė jokių pažeidimų, konstatavusi, jog viskas teisėta.

REKLAMA

Vietos politikų karas

Virš Palangos miesto valdžios galvų juodi debesys ėmė tvenktis tik pradėjus darbą, kai prie miesto valdžios vairo sėdo liberalcentristai, o konservatorius Pranas Žeimys, kurortui vadovavęs ne vieną kadenciją, pasitraukė į opoziciją.

"Vakarų ekspresas" jau rašė, kad Aplinkos ministerija (AM), kaltindama kurorto valdžią šiurkščiais įstatymų ir Konstitucijos pažeidimais, užsimojo pajūrio mieste įvesti tiesioginį valdymą.

AM artimiausiam Vyriausybės posėdžiui ketina teikti medžiagą, kad būtų sustabdyta Palangos miesto tarybos veikla, nes šioji esą nuolat pažeidinėja įstatymus.

REKLAMA

Palangos meras liberalcentristas Vytautas Stalmokas ministerijos kaltinimus neigė ir tikino, jog dabartinei miesto Tarybai ant pečių kraunamos praėjusių kadencijų nuodėmės.

Tuo tarpu Palangos tarybos opozicija, kurią, beje, sudaro politikai, kurortui vadovavę anksčiau, suskubo sveikinti tokį AM žingsnį.

Tarybos nariai - buvęs meras Pranas Žeimys, Šarūnas Vaitkus, dirbęs Savivaldybės administracijos direktoriumi, Mindaugas Skritulskas, buvęs P. Žeimio patarėju, bei Dainius Želvys - išplatino viešą pareiškimą, kuriame pritarė ministerijos siekiams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų