REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bene garsiausias Rusijos tenoras Nikolajus Baskovas po dviejų metų pertraukos vėl koncertuos Lietuvoje. Ištikimiems jo talento gerbėjams spalio mėnesį šis atlikėjas surengs net 4 koncertus skirtinguose Lietuvos miestuose: spalio 22 d. jis koncertuos Klaipėdos Žvejų kultūros rūmuose, spalio 23 d. – Šiaulių arenoje, spalio 24 d. – Kaune, Sporto halėje ir spalio 26 d. – Vilniuje, Utenos pramogų arenoje.

REKLAMA
REKLAMA

Apie fenomenalų tenorą iš Rusijos visas pasaulis sužinojo, kai Nikolajui Baskovui tebuvo dvidešimt dveji. Jau pats pirmas Nikolajaus Baskovo solinis koncertas įžymiojoje koncertų salėje “Rosia” sulaukė didžiulio susidomėjimo: salė buvo sausakimša žiūrovų, bilietai buvo išpirkti vos per keletą valandų. Pirmasis albumas “Pasviaščenije na bis” buvo parduotas milijoniniu tiražu. Netrukus Nikolajus Baskovas kritikų imtas vadinti Rusijos “auksiniu balsu”, jo tembro taurumas lyginamas su išlaikytu vynu.

REKLAMA

Nikolajus Baskovas šiandien vertinamas ir kaip operos, ir kaip estrados solistas. Nors kai kurie skeptikai būtų linkę nuvertinti Nikolajaus gebėjimus operos scenoje, jis pats mėgsta akcentuoti savo muzikinį išsilavinimą būtent šioje srityje: „Mano raudoname diplome aiškiai užrašyta profesija – operos dainininkas“.

22 metų amžiaus sulaukęs N. Baskovas tapo jauniausiu pasaulio operos istorijoje V. Lenskio vaidmens atlikėju P. Čaikovskio operoje „Eugenijus Oneginas“, kurią pastatė Didysis Rusijos teatras. Šis vaidmuo ir buvo stulbinančios jo karjeros operoje startas. Iki šiol Nikolajus Baskovas yra sėkmingai atlikęs daugybę vaidmenų įvairiuose operos pastatymuose.

REKLAMA
REKLAMA

2000 metais įrašęs pirmąjį savo video klipą Nikolajus Baskovas greitai tapo aukščiausių Rusijos muzikos topų vietų lankytojas, jį pamėgo radijas ir televizija. Prasidėjo N. Baskovo karjera estradoje, jis tapo įvairių muzikinių skonių ir skirtingų kartų klausytojų numylėtinis, jo singlai ir albumai pradėti leisti milijoniniais tiražais.

Dar tais pačiais metais Nikolajus Baskovas sutiko garsią operos artistę, legendinę atlikėją Monserat Kabalje. Po keleto bendrų pasirodymų M. Kabalje pasisiūlė tapti N. Baskovo mokytoja ir padėti tobulinti jam vokalo techniką. N. Baskovas drauge su savo mokytoja M. Kabalje koncertavo Ispanijos, Italijos, Šveicarijos, Vokietijos ir kitų šalių operos gerbėjams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nikolajus Baskovas yra daugelio geriausių operos atlikėjų konkursų laureatas. Iki šiol jis yra išleidęs jau 9 albumus ir 5 singlus. Beje, paskutinioji šiuolaikiško atlikėjo dovana klausytojams buvo geriausių 69 kūrinių rinkinys MP3 formatu.

Nikolajus – itin daug koncertuojantis atlikėjas. Į Lietuvą, kur surengs net 4 koncertus, jis atvyksta su programa „Tau vienai“, kuria pristatys tuo pat pavadinimu žinomą albumą ir be abejonės, nudžiugins klausytojus ir gerai žinomais savo hitais.

Bilietus į Nikolajaus Baskovo koncertus Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose jau galima įsigyti visose BILIETAI LT kasose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų