REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naują partiją „Frontas“ kuriantis Algirdas Paleckis trečiadienį sostinės tarybos posėdyje pareiškė paliekąs socialdemokratų frakciją.

REKLAMA
REKLAMA

„Pareiškiu, kad nuo šios dienos nebesu LSDP frakcijos Vilniaus miesto savivaldybės taryboje narys“, - posėdyje sakė politikas.

REKLAMA

Kaip pagrindinę savo pasitraukimo priežastį jis įvardijo tai, kad socialdemokratų nariai sostinės savivaldybės taryboje yra priversti paisyti centrinės partijos vadovybės nurodymų, tuo tarpu jo kuriamas „Frontas“ esą kūrėsi kaip opozicija dominuojamai LSDP vadovybės nuomonei.

„Frontas“ iš principo siekia atsiriboti nuo dabartinės, tariamų socialdemokratų dominuojamos LSDP vadovybės, tuo tarpu LSDP frakcija miesto savivaldybėje tapo visiškai priklausoma nuo LSDP vadovybės. Tai pamina savivaldos autonomiją“, - sakė A.Paleckis.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, anksčiau visi sprendimai buvo priimami LSDP Vilniaus skyriaus būstinėje, o dabar jie už frakciją ir be didesnio jos dalyvavimo priimami centrinėje LSDP būstinėje. Be kita ko, A.Paleckis sako, kad socialdemokratų sprendimus dažnai lemia ir liberalcentristai: kaip pavyzdį jis mini trukdymus Nacionalinio stadiono statyboms bei paramą liberalcentristų lyderio Artūro Zuoko ypač remtam Guggenheimo muziejaus projektui.

„Frakcija spaudžiama sabotuoti dabartinės koalicijos darbą, dalyvauja šliaužiančiame perversme savivaldybės komitetuose. Be to, pastebėjau, kad kai kuriems frakcijos nariams daromas administracinis spaudimas per jų darbovietes“, - teigia A.Paleckis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kovą A.Paleckis atsistatydino ir iš sostinės vicemero pareigų, o prieš tai jis buvo pašalintas iš socialdemokratų partijos.

Šiuo metu valdančiąją koaliciją sostinės taryboje sudaro „Tvarka ir teisingumas“ (12 mandatų), Lenkų rinkimų akcija (6), socialdemokratai be A.Paleckio (5) bei Nepriklausoma frakcija (4).

Liberalų sąjūdžiui rinkimai lėmė 4 vietas, jie skelbiasi esantys konstruktyvia opozicija. Valdantiesiems oponuojantys konservatoriai taryboje turi 10 vietų, liberalcentristai - 9.

A.Paleckis taryboje dirbs be frakcijos, nes jai sudaryti reikia bent trijų žmonių.

Iš viso Vilniaus taryboje yra 51 vieta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų