REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Birštone vykusiame tarptautiniame mintino skaičiavimo konkurse prizines vietas užėmė lietuviai.

REKLAMA
REKLAMA

Šeštadienį Birštone įvyko septintasis tarptautinis mintino skaičiavimo konkurso „Matmintinis“ finalas. Jame susirungė geriausi skaičiuotojai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos ir pirmąkart – Slovėnijos.

REKLAMA

„Matmintinis“ yra vienintelis pasaulyje tarptautinis mintino skaičiavimo čempionatas, todėl jo nugalėtojai gali didžiuotis iškovotais mikliausio pasaulyje skaičiuotojo titulais.

Dalyviai kovėsi šešiose grupėse: pirmų-trečių, ketvirtų-šeštų, septintų-dvyliktų klasių mergaičių ir septintų-dvyliktų klasių berniukų ir suaugusiųjų grupėse.

Antrąją vietą 1-3 klasių grupėje užėmė Rokiškio „Romuvos“ gimnazijos trečiokas Nerijus Laužadis. 4-6 klasių grupėje iš lietuvių geriausiai pasirodė Vilniaus Aleksandro Puškino vidurinės mokyklos ketvirtokė Margarita Buchovskaja, tarp 7-12 klasių berniukų – Vilniaus Gabijos gimnazijos aštuntokas Ernestas Blaževič.

REKLAMA
REKLAMA

7-12 klasių mergaičių grupėje geriausiai tarp lietuvių pasirodžiusi Šakių rajono Gelgaudiškio vidurinės mokyklos aštuntokė Gintarė Vaičaitytė užėmė antrąją vietą. Ji tapo ir pačia geriausia skaičiuotoja iš Lietuvos.

G. Vaičaitytė ir daugiausiai taškų surinkę kitų šalių atstovai – dvyliktokas Martin Padar iš Talino licėjaus ir devintokas Andis Ogorodovs iš Latvijos – buvo paskatinti kompiuteriais.

Pirmą kartą tarptautiniame konkurse dalyvavo ir atstovai iš Slovėnijos. Nors iš ten atvyko vienintelė dalyvė, ji pasirodė puikiai ir savo amžiaus grupėje užėmė 5 vietą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų