REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

"Omnitel" 1000 km lenktynių organizatorius UAB "Promo Sportas" ir renginio pagrindinis partneris mobiliųjų telekomunikacijų bendrovė "Omnitel" liepos 16-19 dienomis į kurortinę Palangą vėl kviečia automobilių sporto gerbėjus.

REKLAMA
REKLAMA

Jau devintą kartą vyksiančios tradicinės 1000 km lenktynės pagrįstai tituluojamos didžiausiu bei prestižiškiausiu automobilių renginiu Baltijos šalyse.

REKLAMA

"Maratoninės automobilių lenktynės Palangoje įgavo savitą koloritą ir išsiskiria iš kitų automobilių sporto renginių jas gaubiančia ypatinga aura, kelioms dienoms suburiančia draugėn vis daugiau sportininkų ir žiūrovų",- teigė šių lenktynių organizacinio komiteto vadovas, Lietuvos Seimo pirmininkas Česlovas Juršėnas.

"Šiandieninis automobilių sportas neatsiejamas ne tik nuo greičių, rizikos ir profesionalumo, bet ir moderniausių technologijų, padedančių lenktynininkams bei žiūrovams, bei atsakingo požiūrio į saugumą kelyje. Visa tai yra artima ir "Omnitel",- sakė "Omnitel" prezidentas Antanas Zabulis.

REKLAMA
REKLAMA

Iki balandžio 24 dienos norą dalyvauti "Omnitel" 1000 km lenktynėse jau pareiškė 76 komandos. Lenktynininkų sąrašuose daugiausia Lietuvos sportininkų, tačiau jiems konkurenciją sudarys ir Latvijos, Estijos, Didžiosios Britanijos, Belgijos, Vokietijos, Rusijos ir Suomijos lenktynininkai.

Automobilių parkas taip pat ypač įvairus. Aistruoliai išvys naujausius ir gerai pažįstamus "Volkswagen", "Porsche", BMW, "Seat", "Renault", "Nissan", "Toyota", "Honda", "Alfa Romeo", "Mitsubishi", "Lotus", "Subaru" bei "Lexus" automobilius.

"Nesitikėjome, kad 2000 metais pradėję rengti lenktynes Palangoje, kuriose tąsyk dalyvavo tik 18 automobilių, nepraėjus nė dešimtmečiui sulauksime tokio susidomėjimo",- tvirtino lenktynes rengiančios UAB "Promo Sportas" direktorius Darius Jonušis.

Šiemet sportininkų laukia ypač atkakli kova kvalifikacinėse varžybose, nes tik 50 greičiausiųjų pateks į pagrindines lenktynes. Padedant Lietuvos automobilių sporto federacijai buvo sukurta visus lenktynininkus tenkinanti naujovė. Neįveikusiems atrankos barjero varžybų bus surengtos dar vienos - 100 ratų lenktynės, kuriose ši sportininkų grupė varžysis liepos 18 d. vakarą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų