REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Patikrinimą atlikę auditoriai „Vilniaus – Europos kultūros sostinės“ programą vykdančios įstaigos darbe aptiko veiklos ir apskaitos trūkumų.

REKLAMA
REKLAMA

Kultūros ministerijos Vidaus audito skyriui atlikus viešajai įstaigai „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ (VEKS) praėjusiais metais skirtų valstybės biudžeto lėšų panaudojimo vertinimą nustatyta, jog įstaiga galimai neteisingai ir neatsakingai įsisavino lėšas ir vykdė apskaitą, pranešė ministerija.

REKLAMA

Parengus tarpinę audito ataskaitą, trečiadienį sušauktas skubus VEKS tarybos posėdis, kuriame analizuota gauta informacija.

Posėdžio metu VEKS tarybos nariai konstatavo, kad vykdant nacionalinę programą „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ turi būti užtikrintas maksimalus vykdomų projektų ir renginių finansavimo skaidrumas bei rekomendavo VEKS vadovybei savo įstaigos internetiniame puslapyje viešai paskelbti visą informaciją apie vykdomus viešųjų pirkimų konkursus, supažindinti visuomenę su konkurse dalyvaujančiomis įmonėmis, jų pateiktų projektų turiniu, finansinėmis išlaidomis, konkurso vertinimo kriterijais ir sąlygomis, pristatyti konkurso laimėtoją konkrečiai nurodant laimėjusio projekto dalykinę ir finansinę vertę, o jį įvykdžius pateikti dalykinę ir finansinę ataskaitą.

REKLAMA
REKLAMA

Taryba taip pat įpareigojo VEKS vadovybę iki balandžio 15 dienos parengti išsamią ataskaitą apie panaudotas bei numatytas panaudoti rinkodaros ir komunikacijos lėšas, taip pat didesnės apimties kultūros, meno ir visuomeninius projektus.

Praėjusių metų „Vilniaus – Europos kultūros sostinės“ programos biudžetas siekė 8,3 mln. litų.

Įgyvendinant programą 2008-2010 metais, kultūros meno visuomeniniams projektams numatoma skirta 65,16 mln litų, rinkodaros ir komunikacijos projektams – 28,99 mln. litų, programos administravimui – 11,23 mln. litų. Daugiausiai – 188,89 mln. litų – planuojama išleisti esamų infrastruktūros objektų rekonstravimui ir naujų objektų statybai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų