REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors Kauno gatvių būklė kelia šiurpą, tačiau miesto meras Andrius Kupčinskas nusprendė, kad reikia atsisakyti verslininkų, siūlančių prisidėti savo lėšomis prie gatvių tiesimo paslaugų, rašo „Lietuvos ryto“ priedas „Laikinoji sostinė“.

REKLAMA
REKLAMA

Miesto tarybos kolegija pritarė Kauno mero siūlymui teikti tarybai sprendimo projektą, kuris atimtų galimybę juridiniams asmenims prisidėti prie miesto komunalinių objektų tiesimo, statybos, taisymo ir priežiūros.

REKLAMA

Pagal 2006 metų gruodžio mėnesį priimtą Tarybos sprendimą, fiziniai ir juridiniai asmenys, 30 proc. prisidėję prie gatvių, kelių ar kitų objektų statybos, sulauktų 70 proc. savivaldybės paramos ir projekto įgyvendinimo.

Dabar siekiama, kad tokia galimybė liktų tik fiziniams asmenims ir gyventojų bendrijoms bei pelno nesiekiančioms įmonėms, o kiti juridiniai asmenys - bendrovės, priėmus šį sprendimą, neteks teisės dalyvauti tokiuose projektuose.

REKLAMA
REKLAMA

Pagrindinis mero A. Kupčinsko argumentas: verslininkai gali pasipelnyti iš bendrų projektų su savivaldybe.

Tokiam miesto valdžios sprendimo projektui nepritaria ne tik verslininkai, kai kurie politikai, gyventojų bendrijos, bet ir Vyriausybės atstovas Kauno apskrityje Vasilijus Popovas.

„Kauno vadovai, rengdami tokį sprendimą, pažeidžia įstatymą. Esu tikras, kad fiziniai ir juridiniai asmenys turi vienodas teises prisidėti prie gatvių tiesimo. Toks teisių diskriminavimas pažeidžia Lietuvos Konstituciją“, - sakė V.Popovas.

Kai kurie Kauno politikai teigė esą verslininkai, norintys prisidėti prie gatvių tiesimo, galės susitarti su bendrijomis ir joms perduoti pinigus.

Šiuo metu Kanuose (Prancūzija) viešintis meras pripažino, kad savivaldybė neturi pakankamai lėšų, kad galėtų kartu su verslininkais atlikti bendrus gatvių tiesimo projektus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų