REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį Vilniaus Kongresų rūmuose vyko Tėvynės Sąjungos (TS) XII-asis suvažiavimas. Sakant sveikinimo ir programines kalbas buvo girdėti gan aštri netiesioginė polemika tarp partijos pirmininko Andriaus Kubiliaus ir Politikos komiteto pirmininko Vytauto Landsbergio.

REKLAMA
REKLAMA

TS pirmininkas Andrius Kubilius, sveikindamas visus Kovo 11-osios proga, teigė, jog Lietuvai nebereikia skambių revoliucijų, o reikia tiesiog normalios politikos, normalios vyriausybės ir normalaus gyvenimo. Pasak partijos pirmininko, TS yra pasiruošusi tai užtikrinti ir užpildyti “telkiančiosios lyderystės vakuumą”, kuris reikalingas valstybės gyvenimui.

REKLAMA

Konservatorių Politikos komiteto pirmininkas Vytautas Landsbergis pastebėjo, jog rudenį vyksiančiuose Seimo rinkimuose varžysis tik dvi partijos. „Valstybės pardavėjų ir pardavimo tarpininkų partijai priešinsis statytojų ir taisytojų partija,“- teigė profesorius.

Kritiškai vertindamas vyriausybės veiklą, V. Landsbergis pavadino ją pačia įžūliausia per visą istoriją. Kartu jis netiesiogiai kritikavo ir pačių konservatorių politiką, pastebėdamas, kad pažadų priešintis korupcijai, kurie sąlygojo laikiną dešiniųjų paramą, nevykdęs  G. Kirkilas galėjęs būti demaskuotas anksčiau. V. Landsbergio nuomone, konservatoriams čia pritrūko tvirtumo.

REKLAMA
REKLAMA

Profesorius V. Landsbergis ragino sustabdyti Lietuvos „ateities žudymą“, kurį švietimo srityje esą vykdo vyriausybė. Jis taip pat kritikavo norą palikti Lietuvos gynybą tik profesionalams ir pavadino žalingomis diegiamas nuostatas, esą nereikia ruoštis ginti savo šalies ir tikėtis, kad NATO Lietuvą apgins ir nesiginančią.

V. Landsbergis pabrėžė, kad partijai būtina įsiklausyti į kritiškus balsus, kurie abejoja, ar TS yra pakankamai patikima atrama prieš nomenklatūrines jėgas, ir ragino iš esmės nebediskutuoti su tais, su kuriais diskusijos, jo nuomone, yra bevaisės. „Nežinau, ar mums daug duoda sėdėjimai kokiam nors jovale pas A. Siaurusevičių,“- sakė V. Landsbergis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis kvietė vykdyti kietą politiką, kuri išsklaidytų visas abejones, kad TS būsianti atrama visoms patriotinėms jėgoms.

Dar vienas akmuo, kurį Politikos komiteto pirmininkas sviedė į partijos vadovybės daržą, buvo pastebėjimas, kad pirmadienį Lietuvos Sąjūdžio organizuotame minėjime, išskyrus Rytą Kupčinską, niekas iš TS vadovybės nedalyvavo.

Prie TS prisijungiančių tautininkų lyderis Gintaras Songaila taip pat išreiškė viltį, kad partija netaps konformistine. Jis pabrėžė, kad partijai trūksta ryžto ir sakė, jog mėgins jo pridėti steigdamas Tautininkų frakciją.

REKLAMA

Suvažiavime galutinai įformintas Tautininkų sąjungos prisijungimas prie Tėvynės Sąjungos. Tautininkai automatiškai taps TS nariais, kai jų partija bus išregistruota.

Per dvylika mėnesių visi, kas norės pretenduoti į partijos valdančiuosius organus, turės paprašyti nario bilietų arba tikraisiais nariais netaps.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų