REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) penktadienį paliko galioti Vilniaus apygardos administracinio teismo (VAAT) sprendimą, kuriuo į pareigas grąžinta Kultūros paveldo departamento direktorė Diana Varnaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Pripažinęs, kad D.Varnaitė nepagrįstai buvo atleista iš tarnybos,  VAAT jai priteisė iš Kultūros paveldo departamento prie Kultūros ministerijos sumokėti vidutinį mėnesinį darbo užmokestį už visą priverstinės pravaikštos laiką (nuo atleidimo iš pareigų dienos 2005-08-01) iki teismo sprendimo įvykdymo dienos  (maždaug 145 000 Lt) bei grąžinti ją į KPD direktorės pareigas. Minėtą sumą turės sumokėti Kultūros ministerija.

REKLAMA

LVAT teisėjų kolegija pabrėžė, kad Kultūros ministro pasirašytame įsakyme nėra konstatuota, kad pareiškėja įvykdė tokį nusižengimą, už kurį atleidžiama iš pareigų. D.Varnaitės padarytas tarnybinis nusižengimas pagal Valstybės tarnybos įstatymą nepriskiriamas šiurkščiam nusižengimui.

LVAT konstatavo, jog įstatyme nustatytų pagrindų atleisti pareiškėją iš pareigų nebuvo. Todėl pirmosios instancijos administracinis teismas pagrįstai grąžino pareiškėją į Kultūros paveldo departamento prie Kultūros ministerijos direktorės pareigas.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu Kultūros paveldo departamentui vadovauja Albinas Kuncevičius, tačiau tai nėra įstatyminė kliūtis grąžinti į darbą pareiškėją. Šis LVAT sprendimas yra galutinis ir neskundžiamas.

Prieš kurį laiką, žurnale “Veidas” komentuodamas situaciją su D. Varnaite, Kultūros ministras Jonas Jučas pripažino negalįs žinoti “ar buvęs ministras Vladimiras Prudnikovas, pasirašęs D.Varnaitės atleidimą, viską padarė techniškai teisingai ir teisėtai”.

Tačiau J. Jučas tuomet gynė patį ministerijos sprendimą kitais argumentais: “D.Varnaitė yra gera savos srities profesionalė, tokią nuomonę susidariau dar dirbdamas Seime, Švietimo ir kultūros komitete, bet jos vadovavimo departamentui klausimas – jau kitas reikalas. Beje, Valstybinės paminklosaugos komisijos atstovai yra nekokios nuomonės apie jos darbą,” - tvirtino ministras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

D. Varnaitė buvo atleista dar 2005 m. liepos pabaigoje už esą aplaidų ir nerūpestingą tiesioginių pareigų vykdymą. Oficialiu pretekstu pasirašyti atleidimo raštą tuometiniam ministrui V. Prudnikovui tapo buvusios KPD vadovės veiklą tyrusios specialios Kultūros ministerijos sudarytos komisijos išvados.

Jose teigiama, kad D. Varnaitė aplaidžiai vykdė pareigas, pavėluotai parengė dokumentus. Pati D. Varnaitė tuomet teigė su dokumentais pavėlavusi vos dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų