REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Palangos valdžiai ir toliau niekaip nepavyksta baigti prieš porą metų su vietos Darbo partijos skyriaus pirmininku Vygantu Žyle pradėto milijoninio vaikų darželio pardavimo sandėrio. Po teismų, sulaukusi politikų skundo, šio objekto ėmėsi prokuratūra ir policija.

REKLAMA
REKLAMA

Palangos miesto policijos komisariate kurorto apylinkės prokuratūros reikalavimu pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl svetimo turto sunaikinimo ar sugadinimo. Už šį nusikaltimą gresia iki dvejų metų nelaisvės.

REKLAMA

Į prokurorus kreipėsi keturi Palangos miesto tarybos nariai, jie pranešė, kad neteisėtai nugriautas buvusio vaikų darželio „Saulutė“ teritorijoje stovėjęs pastato priklausinys.

Politikų teigimu, jis yra įtrauktas į savivaldybės turto balansą. „Savivaldybės administracijos direktorius mums paaiškino, kad tai padaryta atliekant teritorijos tvarkymo darbus. Tačiau savivaldybei priklausantis ūkinis pastatas buvo nugriautas, o ne sutvarkytas. Todėl kreipėmės į prokurorus, kad būtų apgintas viešasis interesas“, - sakė „Respublikai“ tarybos narys Šarūnas Vaitkus.

REKLAMA
REKLAMA

Š.Vaitkaus teigimu, įdomiausia tai, kad šis pastatas nugriautas, kai dėl jo vėl neįvyko darželio „Saulutė“ pardavimas V.Žylei. Pastarasis pastebėjo, kad minėtas nedidelis apie 40 kv.m ploto mūrinis sandėliukas neįtrauktas į pirkimo ir pardavimo sutartį. Iki vasario turėjęs šiai sutarčiai pritarti, Darbo partijos atstovas to nepadarė. Jis pats atsisakė per parą sandėliuką nugriauti.

Kurorto politikai įtaria, kad pastatas paskubomis nugriautas siekiant kuo greičiau baigti šį sandėrį ir gauti pinigus, kurie jau yra įtraukti į šių metų miesto biudžetą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

V.Žylė Palangos valdininkus apvylė jau antrą kartą. Pirmą kartą jam pastatą atsisakyta parduoti 2006 metų kovą. Nors tada „darbietis“ neatsisakė ketinimų pirkti buvusį vaikų darželio pastatą, kuris stovi ant valstybei priklausančio žemės sklypo, pageidavo daugiau laiko šiam sandėriui sudaryti.

Paskui tarp V.Žylės ir kurorto valdžios vyko bylinėjimasis, pernai rudenį jis baigėsi taikos sutartimi.

V.Žylė visus pribloškė, kai 2005 metų gruodžio viduryje už 965 kvadratinių metrų ploto dviejų aukštų pastatą, kuris stovi ant 76 arų žemės sklypo, pasiūlė per 21 milijoną litų. Pradinė kaina buvo 7 mln.  826 tūkst. litų.

Iš karto po minėto aukciono pasigirdo kalbos, kad iš tikrųjų į šį objektą nusitaikė visai šalia namą nedideliame žemės sklypelyje turintis Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskich.

Darius ČIUŽAUSKAS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų