REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš  Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) neseniai pašalintas sostinės vicemeras, kuriantis Fronto partiją, teigia, jog su LSDP bendradarbiautų tik radikaliai pasikeitus partijos vadovybei.

REKLAMA
REKLAMA

Fronto partijos kūrėjas A.Paleckis portalui „Balsas.lt“ teigė, kad jau yra pavykę suburti apie 400 būsimųjų partijos narių. Iki balandžio mėnesio vidurio, kai turėtų vykti steigiamasis naujos partijos suvažiavimas, A. Paleckis tikisi nesunkiai susirasti reikalingą skaičių  - 1000 steigėjų, kaip to reikalauja Partijų įstatymas.

REKLAMA

Iš garsių žmonių, sutinkančių įsitraukti ar bent paremti partijos veiklą, A. Paleckis paminėjo LSDP veteraną B. Genzelį ir, anot A. Paleckio, iš Lietuvos išstumtą maestro S. Sondeckį. Pasak Fronto lyderio, abu šie žmonės, jei ir netaps naujos partijos nariais, tai ją bent parems. „S. Sondeckis yra buvusio nepriklausomos Lietuvos socialdemokrato ir Šiaulių burmistro palikuonis“, - pabrėžė A. Paleckis.

Pasak besikuriančios partijos lyderio, iš LSDP Vilniaus skyriaus į Frontą pasitraukė jau apie 50 žmonių. Kiti, anot A. Paleckio, laukia kovo mėn. 15d., kai LSDP Vilniaus skyrius rinks naują pirmininką. Fronto lyderis taip pat teigė, jog daug žmonių perėję ir iš Vilniaus LSDP jaunimo organizacijos. „Turiu pabrėžti, kad didžiausias mūsų rezervas yra Lietuvos nepartiniai,“ - pripažino Fronto lyderis.

REKLAMA
REKLAMA

A. Paleckis atmetė įtarimus, jog po rinkimų, paėmęs dalį rinkėjų balsų, vėl galėtų susidėti su LSDP, nors pripažino, kad buvę bendrapartiečiai ir ypač jų vadovybė mielai sutiktų sudarytų sąjungą su bet kuo, kad tik liktų valdžioje. A. Paleckis sakė, jog su LSDP bendradarbiautų tik radikaliai pasikeitus partijos vadovybei.

Galimybių bendradarbiauti su neparlamentine Lietuvos socialdemokratų sąjunga (LSDS) A. Paleckis sakė neatmetąs, tačiau teigė, jog dėl to intensyviai dirbti imsiąs, kai partija bus įregistruota.

TT konkurencijos nebijo

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Partijos Tvarka ir teisingumas (TT), kuriai sociologai taip pat žada „protestuojančio rinkėjo“ balsą, lyderis Valentinas Mazuronis portalui „Balsas.lt“ sakė nemanąs, jog A. Paleckis sudarytų kokią nors rimtą konkurenciją šioje srityje.

A. Mazuronis teigė nevertinąs naujų politinių jėgų atsiradimo per tokią prizmę. „Sunku apsakyti tą rinkėją. Politikai skirsto – čia mūsų, o ten jų, bet ne visada taip yra. Manau, kad tokie vertinimai jau iškart yra negeri. Rinkėjas rinksis pagal tai, ko siekia politinės partijos. Ko siekia mūsų partija – galiu aiškinti kelias valandas. Ko siekia Frontas – nežinau visai,“- sakė V. Mazuronis.

REKLAMA

Pasak jo, po lozungais „šalin oligarchus“, „už paprastą žmogų“ - pasirašytų visos partijos, net ir tos, kurios oligarchus sukūrė ir remia. V. Mazuronis neslėpė pirmiausia turįs omenyje socdemus ir konservatorius. TT lyderis sakė, jog, prieš darant išvadas apie A. Paleckio Frontą, reikia tiesiog palaukti ir pažiūrėti.

Valdančiosios partijos gali kurti savo „klonus“

Politikos apžvalgininkas Imantas Melianas portalui „Balsas.lt“ sakė manąs, jog egzistuoja net keli parlamentinių partijų „klonavimo“ projektai, kurių tikslas tėra rinkėjų klaidinimas.

REKLAMA

Pasak I. Meliano, Fronto projektas atsirado tik po to, kai  atsirado dar kelios partijos, kurios pretenduoja į vadinamąjį „protestinį“ elektoratą. „Žemaičių ir Pensininkų partijos jau anksčiau ėmė kurtis keistais pagrindais. Formaliai – lyg ir aišku: priklausau tokiai etninei ar socialinei grupei, tai ir stoju į partiją. Tik štai  yra žinių, kad Pensininkų partijos steigimas neapsiėjo be A. Sadecko,  ir A. Paulausko ir V. Blinkevičiūtės. Paskutinioji jau lyg ir senokai apleido Naująją sąjungą, tačiau tikėtina, jog Pensininkų partija, sukurta tik kaip „klonas“, po Seimo rinkimų eitų išvien su „motinine“ partija. Žinoma, gali būti stengiamasi, kad iki paskutinio momento niekas apie tai nežinotų,“- spėlioja I . Melianas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Toliau plėtodamas šią prielaidą, I. Melianas teigia, jog vadinamoji Žemaičių partija gali tapti R. Pakso vadovaujamos organizacijos TT „klonu“, o A. Paleckio Frontas gali tokiu pat LSDP projektu. Pasak apžvalgininko, nereikia pamiršti, jog taip gali būti tikimasi į socdemų pusę patraukti daugiau R. Pakso idėjomis „apžavėtų“ rinkėjų balsų.

Tomas Čyvas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų