REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Beveik pusė (46 proc.) šalies didžiųjų miestų gyventojų teigia, kad pasinaudotų galimybe balsuoti elektroniniu būdu, tuo metu 30 proc. apklaustųjų ir toliau žada balsuoti tradiciškai.
Tai rodo savaitraščio "Veidas" užsakymu skambučių centro "Fonitel" 2008 metų sausio 8-9 d. atlikta 500 didžiųjų miestų gyventojų apklausa.

REKLAMA
REKLAMA

Rinkdamiesi, už ką balsuoti, dauguma (53 proc.) gyventojų teigia atsižvelgiantys į politikų darbo rezultatus ir tik nedidelė dalis (2 proc.) sako kreipiantys dėmesį į politikų pažadus.

REKLAMA

13 proc. respondentų apsisprendimą nulemia partijų programos, 8 proc. teigia savo balsą atiduodantys už tuos politikus, kurie aktyviausiai dirba jų apygardoje. Dar 1 proc. balsuodami politikus renkasi pagal išvaizdą, 9 proc. rinkimuose apskritai nedalyvauja.

40 proc. didmiesčių gyventojų nuomone, didelį apolitiškumą Lietuvoje nulemia interesų kovos, o ne rūpinimasis žmonėmis, 20 proc. mano, jog dėl to kaltas politikų neveiklumas.

Padorių politikų stygių kaip pagrindinę apolitiškumo priežastį nurodė 14 proc. apklaustųjų, 18 proc. mano, jog tai politinių skandalų padarinys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų