REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daugiau nei ketvirtadalis - 27,7 proc. - žymiausių ir įtakingiausių Lietuvos žmonių studijavo Vilniaus universitete.

REKLAMA
REKLAMA

Antroje vietoje pagal šį rodiklį yra Kauno technologijos universitetas (18,2 proc.), o trečioje - Lietuvos žemės ūkio universitetas (8,4 proc.).

REKLAMA

Tai rodo žinyno "Kas yra kas Lietuvoje" redakcijos atliktas tyrimas, kurio metu buvo peržiūrėta daugiau nei 22 tūkst. asmenybių biografijų, įtrauktų į "Neolito" išleistus žinynus.

Į sąrašą įtraukti daugiausiai savo srityje nuveikę žmonės - politikai, verslininkai, menininkai, medikai, pedagogai ir kiti, kuriuos, kaip teigiama, pagrįstai galima laikyti Lietuvos elitu.

Daugiau nei po 7 proc. dabartinio elito studijavo Kauno medicinos universitete, Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje bei Vilniaus pedagoginiame universitete.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus Gedimino technikos universitete mokėsi 5,4 proc., o Vytauto Didžiojo universitete - 4,4 proc. žinomų asmenų.

3 proc. barjero ribos neperžengė Lietuvos veterinarijos akademija (2,7 proc.), Lietuvos kūno kultūros akademija (2,6 proc.), Klaipėdos universitetas (1,3 proc.), o Mykolo Romerio universitetas (0,9 proc.) ir Lietuvos karo akademija (0,07 proc.) liko sąrašo apačioje.

Tyrimo autoriai išnagrinėjo tendencijas ir pagal absolventų gimimo metus - visose amžiaus grupėse daugiausiai žymiausių žmonių baigė Vilniaus universitetą ir Kauno technologijos universitetą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tarp vyriausiųjų (gimusiųjų iki 1929-ųjų) absolventų formuojant elitą, didžiulė įtaka teko ir Vytauto Didžiojo universitetui. Šios aukštosios mokyklos įtaka pastaraisiais metais didėja, Vilniaus universiteto - šiek tiek mažėja.

Vytauto Didžiojo universitetas, Kauno medicinos universitetas ir M.Romerio universitetas yra išugdęs beveik po lygiai iškilių asmenybių, gimusių po 1970 metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų