REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos didmiesčių gyventojai komunizmo nenorėtų, tačiau Spalio revoliuciją švenčiančių nesmerkia.

REKLAMA
REKLAMA

Tai rodo savaitraščio "Veidas" užsakymu skambučių centro "Fonitel" atlikta apklausa.

Didelė dalis (42,8 proc.) visų šalies didžiųjų miestų gyventojų teigiamai vertina faktą, kad iki šiol Lietuvoje yra žmonių, tebešvenčiančių Spalio socialistinės revoliucijos metines. Anot respondentų, laisvoje, demokratiškoje šalyje visi turi teisę švęsti tai, ką nori. Daugiausiai (64,2 proc.) taip manančiųjų tarp jauniausių - 18-29 metų amžiaus apklaustųjų.

REKLAMA

Maždaug penktadalis (21 proc.) respondentų Spalio revoliucijos šventimą vertina neigiamai, nes, jų manymu, komunizmas prieštarauja žmogaus prigimčiai. Šios nuomonės laikosi 60-80 metų amžiaus grupės apklausos dalyviai.

22,6 proc. apklaustųjų Spalio revoliucijos metinių minėjimą vertina neigiamai dėl to, kad ši revoliucija lėmė Lietuvos okupaciją. Taip manančiųjų daugiausia tarp 30-39 metų amžiaus grupės respondentų.

Tačiau nė vienas apklaustasis neprisipažino, kad pats šią dieną švenčia.

53,9 proc. gyventojų mano, kad 1917 m. bolševikų perversmas Rusijoje turėjo didelę įtaką Lietuvos istorijai. 4 proc. apklaustųjų manymu, tai neturėjo jokios įtakos.

REKLAMA
REKLAMA

Dauguma (79,4 proc.) Lietuvos didmiesčių gyventojų nenorėtų, kad į Lietuvą grįžtų tokia pati sistema ir tvarka kaip Sovietų Sąjungos laikais. 2 proc. apklaustųjų ilgisi anos sistemos ir ją palaiko.

Daugiau nei pusė (61,3 proc.) apklaustų Lietuvos gyventojų įsitikinę, kad bolševikų bandymas sukurti komunizmą buvo nevykęs istorinis eksperimentas, nusinešęs milijonus aukų. Penktadalis respondentų (18,9 proc.) šiuo klausimu nuomonės neturi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų