REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šių metų rudenį sukanka ketvirtis amžiaus, kai buvo pastatyta pirmoji lietuviška roko opera „Meilė ir mirtis Veronoje“. Muziką šiai operai parašė Kęstutis Antanėlis, o libretą – W. Shakespeare‘ro „Romeo ir Džiuljeta“ poemos motyvais sukūrė poetas Sigitas Geda. Pirmąjį roko operos pastatymą Jaunimo teatre režisavo E. Nekrošius.

REKLAMA
REKLAMA

2007 m. spalio 6 d. Siemens arenoje galėsite pamatyti legendinę roko operą „Meilė ir mirtis Veronoje“. Šventiniame spektaklyje sužibės naujos teatro ir muzikos žvaigždės, įkūnysiančios amžinosios meilės istorijos herojus, sakoma pranešime spaudai.

REKLAMA

Pagrindinius vaidmenis kultinėje roko operoje atliks:

Inga Jankauskaitė
Mantas Jankavičius
Kristina Kazlauskaitė
Jokūbas Bareikis
Saulius Bareikis
V. Grubliauskas – Kongas
Andrius Kaniava
Darius Auželis
Dalius Skamarakas
Tomas Žaibus
Darius Meškauskas

Spektaklyje dalyvauja KEISTUOLIŲ TEATRO ir teatro laboratorijos ATVIRAS RATAS aktoriai, puikiai gebantys ir vaidinti, ir dainuoti, ir šokti. Roko operoje dalyvaus pasaulinio lygio apdovanojimus pelnęs choras „Brevis“, kurio nariai savo vaidyba nenusileidžia profesionaliems aktoriams. Spektaklio režisierius – puikiai visiems žinomas, „Auksiniu scenos kryžiumi“ už šio kūrinio režisūrą apdovanotas aktorius ir režisierius  – Aidas Giniotis. Scenografija ir kostiumus sukūrė taip pat „Auksiniu scenos kryžiumi“ apdovanota scenografė Vilma Galeckaitė. Choreografiją ir sceninį judesį kultinei roko operai kūrė Vesta Grabštaitė.

REKLAMA
REKLAMA

„Romeo ir Džiuljetos“ temos yra amžinos, o lietuvių autorių versija jas dar labiau priartina prie mūsų. Pirmasis roko operos „Meilė ir mirtis Veronoje“ pastatymas  prieš 25–erius metus buvo nepaprastai svarbus įvykis Lietuvos muzikinės kultūros padangėje. Jaunimo teatre parodyta meilės ir neapykantos istorija buvo visiškai nauja patirtis kiekvienam žiūrovui. Jau tada buvo aišku, kad „Meilė ir mirtis Veronoje“ taps kultiniu kūriniu. Prabėgus ketvirčiui amžiaus ji keri visų kartų žiūrovus jausmingomis arijomis, užburiančia poetine kalba bei įspūdingais kostiumais ir didingomis dekoracijomis.

VšĮ „Tikra Produkcija“ kviečia paminėti pirmosios lietuviškos roko operos pastatymo sukaktį ir drauge su operos herojais pasinerti į meilės ir neapykantos sūkurį. Istorijos paralelės, susitinkantys kelių kartų ir įvairių žanrų atlikėjai, vyresniųjų patirtis ir naujų žvaigždžių spindesys suteiks premjeros pojūtį ir paliks neišdildomą įspūdį. Ketvirtį amžiaus iki ašarų žiūrovus jaudinusi istorija naujai sužibės didžiojoje scenoje, Siemens arenoje spalio 6 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų