REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savaitgalį Kačerginės "Nemuno žiedo" trasoje vyko Lietuvos ir Baltijos šalių žiedinių lenktynių čempionatų antrojo etapo varžybos bei antrą kartą 4 valandų lenktynės, kurių dalyviai varžėsi dėl bendrovės "Kauno grūdai" taurės.

REKLAMA
REKLAMA

Į varžybas neatvykus Estijos lenktynininkams, dalyvavo tik 29 ekipažai iš Lietuvos bei Latvijos.

Gausiausia dalyvių skaičiumi (15) buvo nacionalinė automobilių klasė, tačiau joje varžėsi tik Latvijos sportininkai. Jiems "Nemuno žiede" buvo surengtos dvejos lenktynės.

REKLAMA

Pirmąsias gana įdomias ir permainingas lenktynes, vykusias šeštadienį, su "BMW 320" laimėjo Janis Karklinis, aplenkęs Martiną Kalninį su "Opel Astra" ir tokį pat automobilį, kaip ir nugalėtojas, vairavusį Harį Škupelį.

Tačiau sekmadienį šioje klasėje nugalėjo pirmąją dieną prizininkų šešėlyje buvęs Janis Ducmanis su "Opel Astra". Jis aplenkė "BMW 320" vairavusius J. Karklinį bei Uldį Timaksą.

Bemaž po lygiai pasiskirstė Lietuvos ir Latvijos sportininkų kiekybinis jėgų santykis S1600 ir B2000 automobilių klasėse, tačiau kokybe kaimynai pranoko trasos šeimininkus.

REKLAMA
REKLAMA

Šių klasių dalyviams Baltijos šalių žiedinių lenktynių čempionato įskaitoje buvo surengti irgi du važiavimai. Tačiau nei šeštadienį, nei sekmadienį lietuviai tarp nugalėtojų nepateko.

Pirmajame tarpusavio jėgų išbandyme tarp B2000 klasės sportininkų greičiausias buvo latvis Egonas Lapinis, vairavęs "Honda Civic". Lyderio poziciją savo klasėje jis išlaikė ir sekmadienį įvykusiose antrosiose lenktynėse.

Mažesnio galingumo automobilių - S1600 klasės - pirmosiose lenktynėse triumfavo irgi Latvijos atstovas Lauris Vidzis su "Volkswagen Golf". Jis, kaip ir jo tautietis, važiavęs galingesniu automobiliu, iškovojo pirmąją vietą savo klasėje ir sekmadienį antrojo važiavimo metu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos automobilių žiedinių lenktynių čempionato antrojo etapo lyderiu B2000 klasėje neišvengiamai tapo vienintelis šios kategorijos automobiliu lenktyniavęs Paulius Krukauskas su "Honda Integra", o kur kas gausesnėje S1600 klasėje nebe pirmąkart triumfavo Mindaugas Neliubšys, vairavęs "Honda CRX". Baltijos šalių čempionato įskaitoje šie sportininkai buvo antri.

Kur kas didesne intriga pasižymėjo tarp "Baltic Open" klasėje su galingiausiais automobiliais besivaržančių sportininkų užvirusi kova. Pagal naujus nuostatus šioje klasėje rungtyniaujantys lenktynininkai turi įveikti ne nustatytą trasos ratų skaičių, bet nuvažiuoti kuo daugiau ratų per nustatytą vienos valandos laiko limitą. Be to, čia vieną automobilį pakaitomis privalo vairuoti du sportininkai. Gali jį vairuoti ir vienas, tačiau tokiu atveju ir jam privalu užsukti bent vienam sustojimui į serviso zoną.

REKLAMA

Šįkart varžovams nugalėti vilčių nepaliko "Oktanas Racing" komandos sportininkai, kurių "Porshe 996 GT3" vairavo Nemunas Dagilis ir Egidijus Dapšas. Šis duetas per vieną valandą apsuko 44 "Nemuno žiedo" trasos ratus ir išvystė 141,150 km per valandą greitį. Greičiausiąjį ratą nugalėtojai įveikė per 1 min. 19,689 sek., važiuodami jį 149,080 km per valandą greičiu.

Tiek pat ratų su "AGM Kit Car" nuvažiavo ir antrieji prizininkai, "Adampolis Racing Team" pirmosios komandos sportininkai Vidas Čebatavičius ir Ramūnas Čapkauskas. Vėliau finišavę sportininkai išvystė kiek mažesnį 138,990 km per valandą vidutinį greitį.

REKLAMA

Atsilikęs vienu ratu trečiąją prizinę vietą su "BMW M3 GTR" pelnė "Eurospynų" ekipos sportininkas Andrius Pikelis.

Prie 4 valandų lenktynių starto linijos išsirikiavusių šešiolikos automobilių vairuotojų azartą sekmadienį kiek apmalšino prapliupusi liūtis. Dėl jos bei kitų priežasčių, net kelis kartus per šias lenktynes trasoje buvo priverstas pasirodyti saugos automobilis, todėl ne buvo įspūdingi ir greičiai.

Nuo pat pirmųjų ratų tempą diktavo iš pirmosios pozicijos lenktynes pradėję kvalifikacinių varžybų nugalėtojai - "Adampolis racing" komanda, kurios "AMG Kit Car" iš pradžių vairavo patyręs žiedinių lenktynių meistras R. Čapkauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lyderių automobilį su "Porsche 996 GT3" dar mėgino persekioti "Oktanas racing" ekipos narys E. Dapšas, tačiau lyderiai netrukus nutolo.

Kaip sakė pirmas vienintelis šiose lenktynėse jį vairavęs E. Dapšas, galingojo "Porsche" variklis su kiekvienu ratu tolydžio silpo, ir sportininkui neliko nieko kito, kaip tausojant brangią techniką nuo dar didesnio gedimo ją parvairuoti į komandos garažus.

Dėl subyrėjusios "Toyota Supra" sankabos iš lenktynių pasitraukė "Padvaiskas ir Ko" ekipos nariai. Techniniai gedimai neleido kirsti finišo linijos ir "Varovo" bei "Ataka Racing" komandoms.

REKLAMA

Po permainingomis oro sąlygomis vykusios įtemptos kovos pirmieji 4 valandų lenktynių finišo liniją kirto "Adampolis Racing Team" pirmoji komanda. Per 4 valandas nugalėtojų R. Čapkausko ir V. Čebatavičiaus ekipažas įveikė 139 Kačerginės "Nemuno žiedo" trasos ratus, sudarančius 465 kilometrus.

Pernykščiai analogiškų sausu oru vykusių lenktynių nugalėtojai, komandos "Tanagra Racing" atstovai Andžejus Dzikevičius ir Dalius Steponavičius, per tą patį keturių valandų laiko limitą su "Radical SR-3" sugebėjo įveikti 164 ratus arba 549 kilometrus.

Antrieji sekmadienį pasibaigusių 4 valandų lenktynių finišą su "Renault Clio Williams" kirto Ukmergės AMSK lenktynininkai Aurimas Černiauskas, Kęstutis Stadalnikas ir Dainius Venckus.

Trečiąją prizinę vietą su "Honda Civic" iškovojo "Rimo" ekipos Rimanto Blažulionio ir Sauliaus Vitkausko duetas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų