REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Žalgiris“ – ne stebuklas, jį galima įveikti. „Neptūnas“ – pavojinga komanda, kurią reikia vertinti – tokias išvadas po pirmųjų dviejų LKL finalo rungtynių daro krepšinio ekspertai ir trina rankomis – toliau gali būti dar įdomiau. Kokių galima laukti trečiosios serijos dvikovos Kaune antradienį?

„Žalgiris“ – ne stebuklas, jį galima įveikti. „Neptūnas“ – pavojinga komanda, kurią reikia vertinti – tokias išvadas po pirmųjų dviejų LKL finalo rungtynių daro krepšinio ekspertai ir trina rankomis – toliau gali būti dar įdomiau. Kokių galima laukti trečiosios serijos dvikovos Kaune antradienį?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmose LKL finalo serijos rungtynėse kauniečiai nevengė pasišaipyti su tuo pačiu Saulėnu priešakyje, kad „Žalgiriui“ tenka varžytis ne su „Lietuvos rytu“, kaip įprasta, o su Klaipėdos „Neptūnu“. Po antrosios dvikovos uostamiestyje, kur titulą ginantys žaliai balti patyrė triuškinamą pralaimėjimą, tokių kalbų panašu, kad nebus.

REKLAMA

LKL finalas prasidėjo „Žalgirio“ pergale namie 83:72, kur kone pusę komandos taškų pelnė fantastiškai žaidęs Paulius Jankūnas. Klaipėdoje „Neptūnas“ atsiėmė su kaupu – nugalėjo čempionus 76:54. Trečiosios finalo serijos iki keturių pergalių rungtynės vyks antradienį Kaune. Tiesioginę transliaciją žiūrėkite TV6 ir portale tv3.lt nuo 19.00 val.

„Neptūno“ sėkmės priežastis

„Į finalą „Neptūnas“ pateko ne atsitiktinai, dėl to, kad buvo pajėgesnis, ir tai ne staigmena, o dėsningumas“, - tv3.lt tvirtino legendinis „Žalgirio“ žaidėjas Algirdas Brazys, kurio sūnus Mindaugas šiuo metu Klaipėdos komandoje asistuoja Dainiui Adomaičiui. Nemažai su sūnumi krepšinio klausimais bendraujantis A. Brazys prasitarė, kad „Neptūno“ reikalai jam pasidarė daug artimesni nei bet kokios kitos komandos.

REKLAMA
REKLAMA

„Jei pusfinalis būtų pasibaigęs keliomis dienomis anksčiau ir „Neptūnas“ būtų turėjęs penkias dienas pasiruošimui rungtynėms su „Žalgiriu“, tai finalo serija prognozavau baigtųsi 4:3. Tik nedrįsau pasakyti į kurią pusę“, - rėžė savo nuomonę A. Brazys.

Krepšinio specialistas taip pat neabejoja, kad „Neptūnas“ padarė Lietuvai krepšinio šventę, patekdamas į finalą: „Krepšinio lygis, kurį jie demonstruoja, vertas finalo. Tik kad jie daug emocinių ir fizinių jėgų išnaudojo žaisdami pusfinalyje.“

Kur „Neptūno“ sėkmės priežastis? „Neptūnas“ visą sezoną žaisdamas su pajėgiomis Europos komandomis sugebėdavo primesti savo žaidimą. Tai jie sugebėjo padaryti ir su „Žalgiriu“. Išskyrus pirmose rungtynėse tas tris minutes, kai kauniečiai atitrūko“, - neabejoja A. Brazys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nėra vedlio – nėra komandos

Šiuo metu darbo ieškantis krepšinio treneris taip pat neabejojo, kad jei „Neptūnas“ būtų pralaimėjęs antrąsias finalo rungtynes, „Žalgiris“ jau būtų tapęs LKL nugalėtoju: „Dainiaus Adomaičio auklėtiniai parodė charakterį. Pats mačiau gyvai „Švyturio“ arenoje tas rungtynes – ji kažkiek primena Kauno sporto halę ir labiau pritaikyta krepšiniui nei milžiniška „Žalgirio“ arena. Džiugu buvo žiūrėti, kaip žmonės palaiko ir užveda komandą, kuri turi 11 ar 12 karių. Adomaitis sugebėjo ne tik gerai rotuoti žaidėjus, kad fiziškai neišvargtų, bet ir nuteikti kovai. Fantastiškos rungtynės.“

REKLAMA

Kalbėdamas apie „Žalgirio“ bėdas pašnekovas išskyrė vedlį Paulių Jankūną ir palaidą balą, kai jo nebelieka. „Paulius visą sezoną buvo komandos vedlys, o Klaipėdoje jis buvo „išjungtas“. „Žalgiris“ be vedlio strigo – jis nėra toks stiprus be lyderio. Apskritai, kauniečių sudėtis nėra aukščiausio lygio, kur galėtų kautis Eurolygoje. Nėra perimetro žaidėjų, kurie gali įmesti. „Neptūnas“ tai išnaudojo – gerai pasiruošė, išstudijavo. Sakyčiau, kad visas dėsninga.“

Dar A. Braziui į akis krito „Žalgirio“ trenerių pernelyg didelis pasitikėjimas savimi: „Jie buvo labai užtikrinti savimi, tai persiduoda komandai. Kaune laukia visai kitokios rungtynės – „Neptūnas“ bus užsivedęs ir jei ne traumos ar ligos, laukia labai įdomi kova.“

REKLAMA

Ir pažeidžiami, ir pavojingi

„Šiaulių“ strategas Gediminas Petrauskas tikino, kad pralaimėjimas turėtų sukelti „Žalgirio“ ambicijas. „Nors yra dvi pusės. Kartais tas pyktis ir noras įrodyti ne visada išeina į naudą. Yra psichologija ir nusiteikimas. Bus daug dėmesio skiriama tam. O „Neptūnui“ bus lengviau – jie pamatė, kad gali įveikti „Žalgirį“. Klaipėdiečiai turės daugiau pasitikėjimo savo jėgomis. Abi komandos pažeidžiamos, bet tuo pačiu ir pavojingos. Bus labai įdomus krepšinis“, - prognozavo jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot trenerio, tokioje serijoje daug lemia psichologija: „Matosi iš šono, kad treneriai įmeta po vieną ar kelis derinius, daro pakeitimus, bet viskas yra psichologija – kas geriau pataiko, kas tuo momentu agresyviau sužaidžia, sėkmės faktorius turi būti. Aišku, treneris taip pat ne paskutinėje vietoje.“

Po triuškinamos pergalės uostamiestyje „Neptūnas“ neturėtų atsipalaiduoti. „Kaune žaisti tai ne Klaipėdoje. Po šalto dušo ir „Žalgiris“ visai kitaip nusiteiks. „Žalgiris“ gali būti piktas, bet tai nebūtinai bus naudą, lygiai taip pat „Neptūnas“ gali pasitikėti savo jėgomis, bet gal tai irgi nebus naudinga. Norime visi, kad būtų gera kova, daug rungtynių ir visos vyktų atkakliai“, - svarstė krepšinio specialistas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų