REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vytautas Gapšys: neturiu, nuo ko bėgti

Politiką apklausė STT

Į Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) akiratį pakliuvęs „darbietis“ Vytautas Gapšys, kurio namuose ir darbo vietoje Seime pirmadienį pareigūnai atliko kratas, atrodo ramus. Jis neslėpė įtariantis, kodėl galėjo pakliūti į teisėsaugos taikiklį.

Į Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) akiratį pakliuvęs „darbietis“ Vytautas Gapšys, kurio namuose ir darbo vietoje Seime pirmadienį pareigūnai atliko kratas, atrodo ramus. Jis neslėpė įtariantis, kodėl galėjo pakliūti į teisėsaugos taikiklį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

STT pareigūnams iš Seimo nario kabineto pirmadienį išsinešus portfelį ir kuprinę, po kelių minučių pasirodė ir pats V. Gapšys. Jis patvirtino, kad keturi STT pareigūnai atliko kratas jo namuose ir darbo kabinete Seime. Komentarą žiniasklaidai jis pradėjo juokeliu, pateikdamas, kaip pats sakė, „įkaltį“.

REKLAMA

„Kol peržiūrėjo visas knygas, sustojo ties šia knyga, kadangi ji turbūt turi simbolinę, nes yra dovanota E. Masiulio visiems Seimo nariams ir idėjos mecenatas yra turbūt „MG Baltic“, – knygą „Žmogus, pakeitęs Staliną“ demonstruodamas kalbėjo V. Gapšys.

Ką paėmė STT?

„Darbietis“ pasakojo, kad STT pareigūnai kratos metu pasiėmė dokumentus, susijusius su žiniasklaidos kampanijos planavimu, peržiūrėjo kai kurias informacines laikmenas, kurių vieną pasiėmė, nes negalėjo peržiūrėti vietoje. V. Gapšys taip pat užsiminė, jog pareigūnus sudomino vienas įstatymo projektas.

REKLAMA
REKLAMA

„Pasiėmė berods vieno projekto medžiagą, susijusią su įstatymu, kuris jau, beje, yra priimtas. Jis jau senokai... Aš gal dar nekomentuosiu to projekto. Jeigu jie man neuždraus pakomentuoti, tai neturiu, ką slėpti. Bet projektas yra priimtas jau senokai, tas projektas galioja ir sėkmingai veikia“, – mįslingai kalbėjo politikas.

„Teisėsauga savo darbą atliko, peržiūrėjo dokumentus. Iš namų pasiėmė keletą dokumentų, susijusių su žiniasklaidos media planais – berods, keturi puslapiai išsinešti iš namų. Pinigų jokių neėmė. Tiesa, suskaičiavome gal 120 eurų grynaisiais ir dar kelis šimtus dolerių turėjau iš komandiruotės į Ameriką, bet visus tuos pinigus jie paliko. Telefoną, tiesa pasiėmė, bet leido pasiimti kortelės dublikatą“, – apie kratas pasakojo V. Gapšys, pridurdamas, kad iš jo STT pareigūnai taip pat pasiėmė kompiuterį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Priekaištų teisėsaugai neturi

„Darbietis“ priekaištų teisėsaugai konkrečiai neįvardijo, tačiau neslėpė manantis, jog STT elgesys jam pasirodė keistas.

„Dabar man pasakyti sunku, kuo jie ten mane apkaltins. Pinigų neturiu kažkokių, knyga, vargu, ar galėtų būti poveikis, nes visiems Seimo nariams ji išdalinta. Man net keista. Pasiėmė media planus mūsų rinkiminės kampanijos, tai nežinau, kuo aš ten tą kyšį galėjau gauti. Knygomis? Dar kažkuo?“, – kalbėjo V. Gapšys.

Apie traukimąsi iš Darbo partijos ir parlamento, kaip tai padarė E. Masiulis, V. Gapšys kalbėti neskubėjo. Vis dėlto, jis pabrėžė, kad trauktis jam nebūtų problema.

REKLAMA

„Pasižiūrėsime. Kai jie priims sprendimus, aš, natūralu, susitiksiu su partijos vadovybe, apkalbėsime visą situaciją, kokį reikia prisiimti sprendimą. Man nėra problemų ar vienokį, ar kitokį tą sprendimą priimti. Tačiau kol kas neturiu, nuo ko bėgti ir, kaip kai kurie, negalėjo paaiškinti, tai aš viską galiu paaiškinti“, – aiškino Seimo narys.

Apklausa STT

13 valandą V. Gapšys buvo apklaustas STT. Iš STT pastato išėjęs „darbietis“ teigė, jo jam jokie įtarimai nėra pareikšti, o paties statusas tyrime – specialiojo liudytojo.

REKLAMA

„Neina kalba apie grynuosius pinigus. [...] Jie ten pateikė man šiek tiek informacijos, bet, tiesą sakant, sudėtinga būtų ką nors nuspręsti ir paaiškinti“, – žurnalistų klausiamas, kas sudomino teisėsaugos pareigūnus, teigė V. Gapšys.

„Tai tikrai nėra šimtai tūkstančių“, – sakė „darbietis“, klausiamas apie kokio dydžio kyšį kalba STT.

V. Gapšys aiškino, kad tyrimą atliekančius pareigūnus sudomino su tam tikru įstatymo projektu susijusi medžiaga.

„Ten elektroniniai laiškai, sudėta archyve ta medžiaga, ją pasiėmė, gal jie kažkokių klausimų turės, bet man dabar žiūrint, tai neįsivaizduoju, ką jie ten galėtų pasižiūrėti, nes ten yra techniniai dokumentai, tų projektų yra dešimtys pas mane, aš esu darbo grupių kai kur narys, tai tos medžiagos nuo 2008 metų yra daug, tai ką pasiėmė, dabar apie jį bent kol kas nieko neklausia“, – dėstė V. Gapšys, pridūręs, jog kol kas kalbėti apie konkretų įstatymo projektą, užkliuvusį STT, negali.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Apklausa daugiau buvo techninio pobūdžio, kur kalbėjome apie technines detales – amžius, data ir visa kita“, – reziumavo V. Gapšys.

„Darbietis“, paklaustas, ar ketina pasekti E. Masiulio pavyzdžiu ir pasitraukti tiek iį partijos, tiek iš paties Seimo, ragino neskubėti.

„Palaukite. Reikia man pasikalbėti su partijos pirmininku. Tai yra logiškiausias dalykas, reikia pakalbėti ir su partijos vadovybe ir tada matysime, kokie tai yra sprendimai. Vienas Seimo narys pasirinko tokią taktiką, kad nepatektų į Seimą turbūt daugiau informacijos. O mes pažiūrėsime“, – kalbėjo V. Gapšys.

REKLAMA

Seimo narys informavo, kad šią savaitę vėl atvyks į apklausą STT. „Kol kas nesijaučiu ir bandysiu susipažinti su tuo, ką jie man pateikė“, – į klausimą, ar jaučiasi padaręs kažką neteisėto, atsakė V. Gapšys.

----------

Vykdant tyrimą atliktos kratos V.Gapšio namuose ir darbo vietoje Seime bei keliose „MG Baltic“ įmonėse bei jų vadovų gyvenamosiose vietose.

Teisėsauga nenurodo, už kokius konkrečius veiksmus galėjo būti duodami kyšiai.

Prokuroras yra priėmęs nutarimą Seimo narį V.Gapšį apklausti specialiuoju liudytoju. Šis statusas suteikiamas esant duomenų apie galimą nusikaltimą, bet nesant galimybės pareikšti įtarimus. V.Gapšys turi teisinę neliečiamybę.

Anksčiau šiame tyrime įtarimai buvo pareikšti Eligijui Masiuliui, kuris atsisakė Seimo mandato ir pasitraukė iš Liberalų sąjūdžio lyderio pareigų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų