REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Teigiama, jog užtenka vos 30 dienų tam, kad susiformuotų naujas įprotis. Svarbiausia – pradėti. Nedideli, bet pastovūs pakeitimai gali paversti jus tokiu žmogumi, kokiu jau seniai svajojote būti. Pateikiame 20 išbandymų, su kuriais įmanoma susidoroti per mėnesį. Išsirinkite 2-5 punktus ir laikykitės jų ateinančias 30 dienų. Vos įpratę, išsirinkite keletą kitų naujam mėnesiui – tobulėkite nuolatos!

 Teigiama, jog užtenka vos 30 dienų tam, kad susiformuotų naujas įprotis. Svarbiausia – pradėti. Nedideli, bet pastovūs pakeitimai gali paversti jus tokiu žmogumi, kokiu jau seniai svajojote būti. Pateikiame 20 išbandymų, su kuriais įmanoma susidoroti per mėnesį. Išsirinkite 2-5 punktus ir laikykitės jų ateinančias 30 dienų. Vos įpratę, išsirinkite keletą kitų naujam mėnesiui – tobulėkite nuolatos!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sakykite pozityvius žodžius. Dauguma žmonių paklausti „Kaip tu laikaisi?“ atsako „Normaliai“ arba „Gerai“. Tačiau jeigu net į šį, atrodo, detalumo nereiklaujantį klausimą atsakysite „Tiesiog nuostabiai!“, greičiausiai pakelsite nuotaiką ne vienam žmogui. Ko gi dar trūksta, jeigu esate sveikas, o artimieji laikosi gerai? Svarbiausia – požiūris į gyvenimą. Net jeigu nieko ypatingo neįvyksta, skirtumas slypi požiūryje ir jūs galite atrodyti 20 kartų laimingesnis. Dėl to per ateinančias 30 dienų vartokite daugiau žodžių, keliančių šypsenas veiduose.

REKLAMA

Kiekvieną dieną išbandykite ką nors naujo. Įvairovė suteikia gyvenimui prieskonį. Jūs galite pamatyti ar padaryti ką nors milijoną kartų, bet galimybė padaryti ką nors pirmą kartą pasitaiko tik kartą gyvenime. Pirmieji įspūdžiai dažnai palieka pėdsaką sąmonėje visam likusiam gyvenimui. Per ateinančias 30 dienų kiekvieną dieną sužinokite arba patirkite ką nors naujo. Tai gali būti bet kas – pradedant nauju hobiu, baigiant pokalbiu su nepažįstamąja. Vos tik jūs prie šito įprasite,– patikėkite,– šie nauji patyrimai anksčiau ar vėliau atvers jums duris į visiškai naujų galimybių pasaulį, galinčių pakeisti jūsų gyvenimą.

REKLAMA
REKLAMA

Kiekvieną dieną padarykite ką nors nesavanaudiško. Ne veltui sakoma: ką pasėsi, tą ir pjausi. Kuomet teigiamai veikiate kito žmogaus gyvenimą, jūs keičiate ir savąjį. Padarykite ką nors nesavanaudiško: ką nors tokio, kas padarys kitą laimingą ar bent jau mažiau nelaimingą. Tai bus labai maloni patirtis. Galbūt tokia, kokią prisiminsite visą gyvenimą.

Kiekvieną dieną tyrinėkite ir praktikuokite vieną naują įgūdį. Jeigu galite pasikliauti savimi bet kokioje situacijoje, tikrai nugyvensite laimingą ir produktyvų gyvenimą. Tačiau tam, kad pasikliautumėte savimi, reikia įgyti kiek įmanoma daugiau naudingų įgūdžių ir taip tapti visų galų meistru. Ir, nepaisant pasakymo, kad visų galų meistrai nebūtinai gerai atlieka darbus, iš tiesų jie yra daug labiau prisitaikę prie gyvenimo nei vienos siauros srities specialistai. Be to, įgyti naujų įgūdžių yra tiesiog smagu!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kasdien pabūkite mokytoju. Juk turite savų įgimtų stipriųjų pusių ir talentų, galinčių padėti jus supantiems žmonėms. Kas jums yra paprasta, kitiems gali būti gana sudėtinga. Mes priimame šias likimo dovanas kaip įprastą dalyką, dažnai nesuprasdami, kiek galime pasiūlyti kitiems, ir dėl to retai dalinamės šiais talentais. O juk tokios neįkainojamos dovanos gali padėti sėti aplink mus laimę ir gyvenimo džiaugsmą. Už ką žmonės jums dažniausiai dėkoja? Kada jie dažniausiai prašo jūsų pagalbos? Tai gali būti piešimas, matematikos įgūdžiai, gebėjimas ruošti skanius pietus. Pabandykite ateinančias 30 dienų dalintis su kitais savo talentais ir patirtimi.

REKLAMA

Kiekvieną dieną skirkite bent valandą tam, kas jus iš tiesų traukia. Nepamirškite savo pomėgių. Tai gali būti bet kas: kai kurie žmonės su malonumu dalyvauja savo miesto politiniame gyvenime, kiti randa paguodą tikėjime, dar vieni lanko klubus, vienijančius žmones su panašiais pomėgiais, o dar kam nors jų hobis yra jų darbas. Kiekvienas iš šių atvejų yra panašus į kitus. Visi šie žmonės užsiima kažkuo, kas juos iš tiesų traukia. Ir šis užsiėmimas užpildo jų gyvenimą laime ir prasme.

Būkite geras visiems. Net tiems, kurie su jumis yra grubūs. Jeigu maloniai bendraujate su tuo, kas jūsų nemėgsta, tai nereiškia, kad slepiate savo jausmus ar apsimetinėjate. Priešingai – tai reiškia, kad jūs esate iš tiesų suaugęs žmogus ir sugebate kontroliuoti savo emocijas. Elkitės su kitais pagarbiai ir gražiai, netgi tais atvejais, kai su jumis kas nors elgiasi ne ypač gerai. Pabandykite tai 30 dienų ir pamažu pamatysite, kaip grubumas aplink jus iš lėto išsisklaido.

REKLAMA

Ieškokite teigiamos pusės. Sėkmingi žmonės visada stengiasi išlikti optimistais. Jie išugdo savyje gebėjimą savarankiškai kurti savo laimę ir norą atrasti kažką naujo. Nesvarbu, kokioje situacijoje atsiduriate, atsiminkite: sėkmingi žmonės žino, kad bet kokia klaida – tai tik galimybė asmenybei augti ir šansas išmokti ko nors naujo. Tie, kurie mąsto optimistiškai, mato pasaulį kaip vietą, pripildytą beribių galimybių, kurių dar daugiau atsiranda susidūrus su bėdomis. Pabandykite ateinančias 30 dienų žiūrėti į šviesiąją pusę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vertinkite pamokas iš gyvenimiškų situacijų. Svarbu atsiminti, kad viskas, su kuo jums teks susidurti, yra gyvenimo pamokos. Visa tai – dalis tos milžiniškos pamokos, kurią mes ir vadiname gyvenimu. Visada stenkitės būti už tai dėkingi, ypač kai viskas klojasi ne taip, kaip jūs norite. Ir jeigu nepavyko įsidarbinti ten, kur svajojote, o asmeniniai santykiai netapo kažkuo rimtu, tai tiesiog reiškia, kad kažkur ateityje jūsų laukia daug geresni variantai. Ir ta pamoka, kurią jūs ką tik išmokote, yra tik pirmas žingsnis link to geresnio varianto. Per ateinančias 30 dienų rašykitės pamokas, kurias jums pateikė pats gyvenimas.

REKLAMA

Mėgaukitės akimirka. Kažkodėl per „Oskarų“ teikimo ceremoniją didžioji dalis apdovanojimą gavusių aktorių kalbų prasideda maždaug taip: „Tai man tiek daug reiškia. Visas mano gyvenimas tarsi vedė prie šios akimirkos“. Bet žinote, kokia yra tiesa? Kiekvieno mūsų gyvenimas veda prie šios akimirkos. Taip, prie šios akimirkos, kuri yra dabar. Pagalvokite apie tai. Viskas, ką jūs padarėte savo gyvenime – blogo, gero ir neutralaus – privedė jus prie akimirkos, kuri yra dabar. Paklauskite savęs, kaip iš tiesų jūs gyvenate savo gyvenimą? Ir jei jūs esate panašus į daugumą žmonių, atsakymas greičiausiai bus „Nepakankamai“. Taigi, bandykite mažiau galvoti apie tai, kaip ko nors pasiekti, ir tiesiog gyvenkite, nes gyvenimas – yra čia ir dabar. 30 dienų gaudykite save gyvenant ateitimi ar praeitimi ir iškart pasistenkite sugrįžti į dabartį.

REKLAMA

Kiekvieną dieną atsikratykite bent vienu daiktu. Mes gyvename apsupti milžinišku kiekiu šiukšlių ir nereikalingų daiktų – ir visai nesvarbu, kur šiuo metu esame (darbe, automobilyje, namuose ar kur kitur). Taip prie šito įpratome, kad net nepastebime, kokią tai mums daro įtaką. Tačiau, jeigu išmesite šiukšles iš aplinkos, kartu su jomis dings pastebima dalis vidinės netvarkos. Taigi, bandykite kiekvieną dieną vienu arba kitu būdu atsikratyti vieno nereikalingo daikto. Tai yra labai paprasta, nors iš pradžių jums gali atrodyti kitaip – juk tai dar vienas išugdomas įprotis. Anksčiau ar vėliau šitaip atsikratysite „kaupiko sindromo“, o nuo šlamšto išvalytas protas jums padėkos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Per šias 30 dienų sukurkite kažką naujo. Kūrybingumo išlaisvinimas ir ko nors naujo sukūrimas savo rankomis suteikia neapsakomai malonų pilnatvės jausmą, į kurį nėra nieko panašaus. Vienintelis „bet“: turite kurti kažką, kas jums tikrai patinka. Jeigu kiekvieną dieną sudarinėjate finansinių investicijų planus klientams, kiekvieną sekundę nekęsdami šio proceso,- tai nesiskaito. Tačiau jeigu susirasite hobį, kuris tikrai patinka ir sukursite ką nors su juo susijusio – tai gali pakeisti jūsų gyvenimą. Leiskite savo kūrybingumui veikti ir per ateinančias 30 dienų dirbkite prie malonaus projekto. Kuriantis žmogus toks gražus!

REKLAMA

Nė karto nemeluokite. Taip, tai gali atrodyti sudėtinga, galbūt netgi neįmanoma, juk baltas, nekaltas melas dažnai srūva iš mūsų lūpų nestabdomas ir atrodo pateisinamas. Bet jūs galite pasikeisti. Užtenka apgaudinėti ir save, ir kitus! Kalbėkite atrinkdami žodžius iš širdies, sakykite tiesą.

Pabuskite 30 minučių anksčiau. Kad nereiktų rytais bėgioti tarsi kiškiui, įkirptam į uodegą. Šios 30 minučių padės išvengti baudų už greičio viršijimą, vėlavimo ir panašaus nereikalingo galvos skausmo. Pabandykite – bent jau ateinančias 30 dienų – ir pažiūrėkite, kaip tai paveiks jūsų gyvenimą.

REKLAMA

Per ateinančias 30 dienų atsikratykite 3 žalingų įpročių. Valgote per daug nesveiko maisto? Žaidžiate per daug vaizdo žaidimų? Ginčijatės su savo giminaičiais? Juk žinote savo žalingus įpročius. Pasirinkite 3 iš jų ir pasistenkite atsikratyti per ateinančias 30 dienų. Taškas.

Ne daugiau nei pusvalandis televizoriaus žiūrėjimo per dieną. Geriau džiuginkite save kuo nors iš realaus pasaulio. Geriausi atsiminimai atsiranda po nuostabių įvykių, vykstančių su mumis gyvenime, o ne ekrane. Todėl išjunkite televizorių (arba kompiuterį) ir išeikite į lauką. Pažvelkite į pasaulį, pasimėgaukite gamta, priimkite tuos paprastus malonumus, kuriuos jums gali pasiūlyti gyvenimas ir tiesiog žiūrėkite, kaip jis skleidžiasi priešais jus.

REKLAMA
REKLAMA

Nusistatykite tikslą ir skirkite jam mažiausiai valandą per dieną. Padalinkite jūsų milžinišką, grandiozinį tikslą į nedideles dalis ir susikaupkite ties vienos dalies įvykdymu. Štai taip, žengdami kiekvieną kartą po vieną žingsnelį, jūs greičiausiai pasieksite tikslą, bet žengti pirmąjį žingsnį paprastai būna sudėtingiausia. Stenkitės per ateinančias 30 dienų paskirti bent vieną valandą tam, ko jūs visada norėjote pasiekti. Imkite savo svajonę ir paverskite ją realybe.

Kasdien perskaitykite po vieną geros knygos skyrių. Dabar, kai internetas atveria mums nesibaigiantį informacijos, straipsnių, dialogų ir diskusijų srautą, žmonės praleidžia vis daugiau ir daugiau laiko skaitydami internete. Ir visgi, tai negali pakeisti amžių patikrintos kai kurių klasikinių knygų išminties, kurios dalinasi (ir dalinsis) savo išmintimi su daugybe kartų. Knygos atveria daug durų – tiek jūsų sąmonėje, tiek jūsų gyvenime. Raskite internete klasikinių knygų sąrašą ir apsilankykite vietinėje bibliotekoje. O po to ateinančias 30 dienų praleiskite skaitydami bent bent po vieną skyrių per dieną tol, kol baigsite skaityti visą knygą. Tada išsirinkite dar vieną. Ir dar. Ir dar…

REKLAMA

Kiekvieną rytą žiūrėkite ar skaitykite kažką, kas įkvėps keliauti link naujų pasiekimų. Kartais, tam kad gautumėte energijos kitai dienai, reikalinga smulkmena. Ir todėl ateinančias 30 dienų, prieš išeidami iš namų, pažiūrėkite motyvacinį vaizdo įrašą arba perskaitykite ką nors tokio (citatos, tinklaraščio įrašas, trumpas pasakojimas), kas gali jus įkvėpti.

Po pietų padarykite ką nors, kas privers jus nusišypsoti. Pažiūrėkite juokingą vaizdo įrašą, paskaitykite savo mėgstamą komiksą, pašmaikštaukite su bendradarbiais ar pakvailiokite vienas. Sveikas juokas stimuliuoja protą ir papildo energijos atsargas. Geriausia tai daryti po pietų, kai energijos antplūdis reikalingas labiausiai.

Savęs atradimas ir tobulinimas nėra vienkartinis pasivažinėjimas,- tai gyvenimo kelionė. Kartais reikia prisiversti kažką padaryti, bet kai įsibėgėjate sekasi lengviau. Tad pradėkite jau šiandien.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų