REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baracko Obamos istoriniu šios savaitės apsilankymu Hirošimoje „bus pagerbti visi tie, kurie buvo prarasti Antrajame pasauliniame kare“, trečiadienį sakė pats prezidentas, kelios valandos po to, kai atvyko į Japoniją dalyvauti Didžiojo septyneto (G-7) viršūnių susitikime.

REKLAMA
REKLAMA

„Mūsų vizitu Hirošimoje bus pagerbti visi tie, kurie buvo prarasti Antrajame pasauliniame kare, ir dar kartą patvirtinta mūsų bendra vizija dėl pasaulio be branduolinių ginklų“, – sakė B.Obama bendroje spaudos konferencijoje su Japonijos premjeru Shinzo Abe (Šindzu Abe).

REKLAMA

B.Obama sakė, jog tas apsilankymas bus „priminimas, kad karas apima kančias“, kaip ir ankstesnės trys jo Vietname praleistos dienos, kai jis tapo trečiuoju JAV prezidentu, apsilankiusiu po Vietnamo karo pabaigos.

„Visada turėtume daryti (visa), ką galime, kad užkirstume tam kelią“, – sakė jis, bet pridūrė: „Mums svarbu kartais veikti, kad užtikrintume ... Amerikos žmonių ... apsaugą.“

„(Apsilankymas taip pat) akcentuos nepaprastą aljansą, kurį galėjome sudaryti per tą daugelį dešimtmečių“, – sakė jis.

Baltieji rūmai gerokai iš anksto aiškiai nurodė, kad prezidentas neatsiprašys už amerikiečių 1945 metų rugpjūčio 6-ąją numestą bombą, kuri Hirošimoje pražudė 140 tūkst. žmonių ir pradėjo branduolinį amžių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų