REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvęs Liberalų sąjūdžio vicepirmininkas ir laikinasis vadovas europarlamentaras Antanas Guoga neatskleidžia, ar planuoja kurti politinę partiją.

Buvęs Liberalų sąjūdžio vicepirmininkas ir laikinasis vadovas europarlamentaras Antanas Guoga neatskleidžia, ar planuoja kurti politinę partiją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Planų yra tikrai daug, mano planai yra klestinti Lietuva, tai veiksiu, darysiu viską, ką galiu, kad būtų Lietuvoje geriau gyventi“, - žurnalistams Europos Parlamente Briuselyje sakė A.Guoga, paklaustas, ar planuoja kurti politinę partiją.

REKLAMA

Dar kartą perklaustas to paties, politikas teigė: „Viską darysiu, ką galiu, kad būtų Lietuvoje geriau gyventi“.

Europarlamentaras taip pat patvirtino, kad A.Guogos paramos fondas jau yra perėmęs visus jo Lietuvoje turimus verslo aktyvus.

„Taip, A.Guogos paramos ir labdaros fondas yra priėmęs visus aktyvus, kuriuos turiu Lietuvoje, savo akcijas, savo verslo. Asmeniškai jokio intereso jau neturiu šiai dienai“, - sakė A.Guoga.

Minėti planai

Pernai spalį pralaimėjęs Liberalų sąjūdžio pirmininko rinkimus Eligijui Masiuliui, europarlamentaras pranešė bursiąs „Klestinčios Lietuvos“ frakciją, į kurią kvies ne tik partijos narius, bet ir nepartinius žmones.

REKLAMA
REKLAMA

„Nereikia skaldyti, o galime stiprinti viduje, tiesiog norėčiau turėti visuomenės veikėjų, žmonių, kurie turi tikslą „Klestinti Lietuva“. Nebūtinai buvę ilgai politikoje, o tiesiog žmonės, kurie žino, ko jie nori ir ką jie daro. Nebūtinai visiems į partiją stoti“, - tuomet sakė A.Guoga. Tačiau žadėtos frakcijos partijoje jis taip ir neįkūrė.

Traukiasi nuo liberalų

A.Guoga praėjusią savaitę Liberalų sąjūdį paliko būdamas laikinuoju partijos pirmininku. Krizė šioje partijoje kilo, kai teisėsaugos pareigūnai paskelbė tiriantys įtarimus, kad liberalų lyderis Eligijus Masiulis paėmė kyšį. Šis atsistatydino iš partijos vadovų bei Seimo narių. Tuomet Liberalų sąjūdžio pirmininko pareigas laikinai perėmė pirmasis vicepirmininkas A.Guoga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jam pradėjus viešai pasakoti, kaip planuoja išskaidrinti partijos veiklą, Liberalų sąjūdžio vicepirmininkas Gintaras Steponavičius pranešė, jog partijos valdybos posėdyje bus keliamas klausimas dėl A.Guogos pašalinimo iš partijos dėl jo prieštaringų pasisakymų. Po tokių pareiškimų A.Guoga pats Vilkaviškio skyriui pranešė, jog išstoja iš Liberalų sąjūdžio.

Dalies Liberalų sąjūdžio atstovų nepasitenkinimą sukėlė vieši A.Guogos pareiškimai, kad teisėsaugos duomenys rodo, esą be buvusio liberalų lyderio E.Masiulio partijoje gali būti ir daugiau žmonių, susijusių su galima korupcine veikla. Jis teigė, kad partijos narius galėjo veikti „mafijos struktūra“. Prieš tai A.Guoga siūlė partijos vadovybę patikrinti melo detektoriumi, atlikti partijos veiklos ir finansų auditą, surengti visuotinius partijos pirmininko rinkimus.

A.Guogai palikus partiją laikinojo partijos pirmininko postą užėmė R.Šimašius. Liberalų sąjūdžio suvažiavimas, kuriame bus išrinktas nuolatinis pirmininkas, vyks birželio 11 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų