REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniuje gyvenančio Audriaus (31) lieknėjimo istorija prasidėjo kiek kitaip nei daugumos. Finansų srityje dirbantis vyras vieną dieną panoro peržengti materialumo ribas ir pažvelgti giliau, kas slypi žmogaus vidiniame pasaulyje. Tokiu būdu Audrius ėmė savarankiškai domėtis psichologija, įvairiomis dvasinėmis praktikomis, o tai ir pakeitė vyro požiūrį į savo kūną bei gyvenimo būdą.

Vilniuje gyvenančio Audriaus (31) lieknėjimo istorija prasidėjo kiek kitaip nei daugumos. Finansų srityje dirbantis vyras vieną dieną panoro peržengti materialumo ribas ir pažvelgti giliau, kas slypi žmogaus vidiniame pasaulyje. Tokiu būdu Audrius ėmė savarankiškai domėtis psichologija, įvairiomis dvasinėmis praktikomis, o tai ir pakeitė vyro požiūrį į savo kūną bei gyvenimo būdą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mano paieškos apie tai, kas ir kodėl vyksta aplink mus, sutapo su mano fiziniais pokyčiais. Žinoma, yra begalė žmonių, kurie atsikratė kur kas daugiau kilogramų nei aš, tačiau asmeniškai man tai buvo labai reikšmingas įvykis, atvėręs akis ir pakeitęs požiūrį į kasdienius gyvenimo įpročius“, – prisimena Audrius.

REKLAMA

Esminis lūžis

„Būdamas 27-erių svėriau visą centnerį, t.y. 100 kg. ir vieną dieną mano galvoje, tiesiog, kažkas „spragtelėjo“, supratau, jog lėtai naikinu savo organizmą. Pradžioje atsikratyti kilogramų stengiausi savarankiškai, tačiau reikšmingas lūžis įvyko sutikus specialistus, užsiimančius holistiniu gydymu, trumpai tariant, dirbančius su žmogaus energetika. Šis gydymo pobūdis apjungia tiek fizinius, tiek dvasinius žmogaus sveikatos aspektus.

REKLAMA
REKLAMA

Pasitelkus šių žmonių pagalbą sužinojau, kokie konkrečiai produktai kenkia mano organizmui ir sveikatai. Vis dėlto, tai individualus dalykas, tačiau jokia naujiena, jog kiekvienam iš mūsų raudona ir perdirbta mėsa, miltai, cukrus, alkoholis, yra tik sveikatą žalojantis maistas“, – kalba pašnekovas.

Lieknėjimo iššūkiai

Pasak Audriaus, tuo metu mitybos pasikeitimai atrodė drastiški. Keli mėnesiai be jokios mėsos, cukraus, karvės pieno produktų, kvietinių miltų ir, žinoma, alkoholio.

„Atrodė, jog neliko ką valgyti ir pirmaisiais žingsniais išties organizmas priešinosi naujam maisto racionui. Kaip besigydantys nuo priklausomybės žmonės pereina abstinencijos stadijas (nenorą keistis, pyktį, neigimą ir t.t.), taip pat yra ir su maistu. Mitybos pagrindą sudarė įvairiausios daržovės, vaisiai, kruopos, ožkos pieno produktai, riešutai, ruginių miltų gaminiai. Visą tai valgiau išties didelėmis porcijomis, kadangi tik pradėjus laikytis šio režimo jausdavosi tuštumas skrandyje. Kaip ir visose gyvenimo srityse, norint pasiekti rezultatų, būtina įdėti daug pastangų. Mano atveju taip pat, reikėjo daug užsispyrimo ir noro iš esmės keisti mastymą apie maistą bei kūną“, – kalba pašnekovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lieknėjimo procesas truko apie pusę metų, kurio galutinis rezultatas – 20 kg. Audrius prisimena, jog kol organizmas pradėjo valytis, pirmus du mėnesius svoris beveik nekito, tačiau vėliau per beveik keturis mėnesius ištirpo 16 kg.

 

„Šių rezultatų pasiekiau tik pakeitus mitybą ir be jokio aktyvaus sporto. Lieknėjimo procesas padėjo išsiaiškinti, kaip į tam tikrus maisto produktus reaguoja organizmas ir ko vertėtų vengti. Visų organizmai skirtingi, tai labai individualu, todėl kiekvienam reikėtų savarankiškai atrasti savo mitybos raciono aukso vidurį, stebėti organizmo reakcijas į tam tikrus produktus ir neignoruoti siunčiamų jo signalų.

REKLAMA

Atradus tai, ko mano organizmas netoleruoja ir atsikračius nereikalingo svorio, aukštesnių tiek lieknėjimo, tiek sportinių rezultatų nesiekiau, tiesiog, nuolat stengiuosi save prisižiūrėti ir nesugrįžti prie senų mitybos įpročių“, – teigia Audrius.

Svorio metimas pakeitė dvasinį pasaulį

Audrius pabrėžia, jog lieknėjimas itin glaudžiai susijęs su pasaulėžiūra, savęs ir supančio pasaulio suvokimu.

„Esu įsitikinęs, jog lengvų dietų nebūna ir kad kūnas negali pasikeisti be dvasinio pasaulio pokyčių. Mes, tiesiog, ignoruojame savo vidinį balsą, kuris geriausiai žino, kas mums suteikia naudos ar mus žaloja. Vėliau šis ignoruojamas balsas perauga į ligas ir kitus fizinius negalavimus. Siekdami viską ištaisyti imame ryti tabletes, kurios malšina pasekmes, tačiau nepašalina negalavimų priežasčių. Šis mano troškimas keistis ne tik išoriškai, bet ir iš vidaus padėjo įgauti pasitikėjimo, labiau save mylėti ir vertinti. Paradoksalu, tačiau svorio metimas labiau pakeitė mano dvasinį pasaulį, požiūrį į daugelį dalykų. Pavyzdžiui, kaip lengvai pasiduodame reklamoms, draugų ar sociumo įtakai. Kartais vartojame alkoholį tik siekiant pritapti draugų kompanijoje. Manęs klausdavo: kaip tau pavyko? Mano atsakymas: klausykite širdies, gyvenkite savo, o ne kitų gyvenimą ir tuomet ateis meilė tiek sau, tiek kitiems. Kartais svarbu pradėti nuo mažų dalykų, bent mėnesiui atsisakyti tai, kas kenkia: alkoholio, cukraus ar bendravimo su negatyviais žmonėmis. Ilgainiui šis eksperimentas jus nustebins ir galbūt tai bus reikšmingų pokyčių pradžia“, – patirtimi dalinasi Audrius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų