REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Šiandien Brandenburge (Vokietija) prasidėjo 2016 metų Europos irklavimo čempionatas. Pirmuosius atrankos barjerus sėkmingai įveikė trys lietuvių įgulos iš šešių.

 Šiandien Brandenburge (Vokietija) prasidėjo 2016 metų Europos irklavimo čempionatas. Pirmuosius atrankos barjerus sėkmingai įveikė trys lietuvių įgulos iš šešių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vienvietę irkluojanti Lina Šaltytė į pusfinalį žengė tvirtai. Atrankos plaukime Lietuvos atstovė distanciją įveikė per 8 min. 33,23 sek. ir savo plaukime nusileido tik austrei Magdalenai Lobnig (8:18.970). Moterų dviviečių varžybose Donatą Vištartaitę ir Mildą Valčiukaitę ištiko didelė nesėkmė. Pusfinalyje mūsų irkluotojos pirmavo, tačiau likus 100 metrų iki finišo lūžo D. Vištartaitės irklas ir paskutinėje distancijos dalyje beliko stebėti pro šalį skriejančias varžoves. Pirmąją vietą užėmusios vokietės Julia Lier ir Mareike Adams distanciją įveikė per 7 min. 22,93 sek., o D. Vištartaitė ir M. Valčiukaitė finišą pasiekė tik po 7 min. 56,39 sek. ir liko paskutinės – penktos. Antrąją galimybę prasimušti į finalą merginos turės šeštadienį paguodos plaukime.

REKLAMA

Vyrams sekėsi įvairiai Vyrų varžybose Mindaugas Griškonis (7:32.690) laimėjo vienviečių atrankos antrąjį plaukimą ir iš karto pateko į pusfinalį. Taip pat sėkmingai pirmąjį atrankos barjerą įveikė ir Rolandas Maščinskas su Sauliumi Ritteriu. Atrankos plaukime lietuviai distanciją įveikė per 6 min. 49,240 sek., užėmė pirmąją vietą ir taip pat tiesiausiu keliu žengė į pusfinalį. Lengvo svorio dvivietę irkluojantys Lukas Dobrovolskis ir Deividas Kluonis šiandien varžovams neprilygo. Savo atrankos plaukime lietuviai finišą pasiekė per 7 min. 16,41 sek. ir liko penkti. Paguodos plaukime L. Dobrovolskis ir D. Kluonis buvo kiek greitesni (7:12,95), bet taip pat liko penkti. Mūsų lengvo svorio dvivietė pasirodymą Europos čempionate užbaigs šeštadienį startu C finale. Paskutinė Lietuvos įgula – porinė keturvietė, kurią irkluoja Dovydas Nemeravičius, Martynas Džiaugys, Dominykas Jančionis ir Aurimas Adomavičius – pirmojo etapo barjero iš karto taip pat neįveikė. Lietuviai distanciją įveikė per 6 min. 50,82 sek. ir savo plaukime liko antri. Tiesiai į finalą žengė tik lenktynių laimėtojai vokiečiai (6:14,230). Porinių keturviečių paguodos varžybos taip pat vyks šeštadienį.

lif.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų