REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
26
Lidl Lietuvoje (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

„Lidl“ atidarymas Lietuvoje paveiks mažmeninės prekybos rinką: tik 4% internetu apklaustų pirkėjų teigia, jog „Lidl“ atėjimas neturės jokios įtakos ir nepakeis jų pirkimo įpročių.

26

„Lidl“ atidarymas Lietuvoje paveiks mažmeninės prekybos rinką: tik 4% internetu apklaustų pirkėjų teigia, jog „Lidl“ atėjimas neturės jokios įtakos ir nepakeis jų pirkimo įpročių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

10% respondentų yra pasiruošę tapti reguliariais „Lidl“ pirkėjais nuo pat parduotuvių atidarymo dienos, o 3 iš 4 apklaustųjų norėtų pirmiausia apsipirkti, kad nuspręstų dėl tolesnio lankymosi, rodo „Nielsen“ atliktas internetinis pirkėjų tyrimas. Lietuviai yra susipažinę su „Lidl“ prekės ženklu ir turi patirties apsiperkant šio tinklo prekybos centruose kitose šalyse.

REKLAMA

Apklaustieji yra puikiai informuoti apie „Lidl“: tik 2% respondentų nežino nieko apie šį prekybos centrą (įskaitant jo pavadinimą), lyginant su 12% atsakiusiųjų praėjusiais metais. 29% respondentų teigia, jog jie neseniai susidūrė su „Lidl“ kitose šalyse (praėjusiais ir šiais metais), o 45% respondentų žino prekybos centro pavadinimą, tačiau dar nėra jame pirkę.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuviai lenkišką ir vokišką „Lidl“ išbandę daugiausiai.

Tyrimo rezultatai rodo, jog 2016-aisiais 10% respondentų jau turėjo patirties prekybos centre „Lidl“. Tuo tarpu per 2015 metus kitų šalių „Lidl“ parduotuvėse apsilankė 19% apklaustųjų. Pirkėjai, kurie jau turi pirkimo patirties „Lidl“, daugiausiai yra pirkę tinklo parduotuvėse Lenkijoje (32%), Vokietijoje (32%) ir Didžiojoje Britanijoje (12%).

Vokietijos mažmeninės prekybos tinklas „Lidl“ pirmąjį šių metų pusmetį planuoja atidaryti pirmąsias parduotuves Lietuvoje. Įmonė „Lidl Lietuva“ iki liepos atidarys daugiau kaip 10 parduotuvių. „Šiuo metu rengiamės oficialiam „Lidl Lietuvos“ logistikos centro, įsikūrusio Kauno rajone, atidarymui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis numatytas balandžio viduryje. Kitas svarbus įvykis, kuriam taip pat intensyviai ruošiamės – pirmųjų „Lidl“ parduotuvių atidarymas (....).

Planuojame startuoti pirmąjį pusmetį, atidarydami daugiau kaip 10 parduotuvių visoje šalyje bei aktyviai tęsti plėtrą“, – BNS sakė „Lidl Lietuvos“ Rinkodaros ir viešųjų ryšių skyriaus vadovė Agnė Dalia Gaižauskienė.

38 mln. eurų vertės logistikos centro statybas Kauno rajone „Lidl Lietuva“ baigė praėjusiais metais. BNS skaičiavimais, tinklas stato ir planuoja apie 30 parduotuvių Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, Alytuje, Mažeikiuose, Jonavoje, Kėdainiuose, Telšiuose, Tauragėje, Ukmergėje, Kretingoje. Bendrovė taip pat vis dar aktyviai įsigyja nekilnojamojo turto visoje Lietuvoje.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų